Savez uzgajivača simentalskog goveda Zagrebačke županije i grada Zagreba (ZG SIM) i općina Dubrava uz potporu Zagrebačke županije i Ministarstva poljoprivrede organizirali su u nedjelju 1. Dubravski stočarski sajam.

Održana je revija mladih uzgajatelja ZG SIM-a, prezentirana su grla, a održana je i javna prodaja ponuđenih grla.

Načelnik Dubrave Tomislav Okroša rekao je kako je Dubrava proslavila 930. rođendan, Dan Općine, a danas je organiziran i Prvi dubravski stočarski sajam.

-Dubrava je tradicionalno bila poljoprivredni i stočarski kraj i dugi niz godina radimo na projektu, a to je izgradnja Regionalnog centra za stočarstvo Dubrava koji je prije nekoliko dana dobio građevinsku dozvolu. Projekt radimo u suradnji sa ZG SIM-om i predsjednikom Damirom Horvatićem te sa Ministarstvom poljoprivrede i Zagrebačkom županijom.

Kamen temeljac ćemo položiti kad za cijeli projekt osiguramo sredstva, a riječ je o projektu vrijednom više od 10 milijuna eura. Postoji nekoliko modela za realizaciju projekta. U ovogodišnjem proračunu nalaze se i sredstva Vlade RH, a ovih dana planiramo održati sastanak s novim ministrom poljoprivrede Josipom Dabrom kako bi ga upoznali s tim projektom – poručio je Okroša.