Hrvatski stručnjak Tomislav Ivković imenovan je novim trenerom bosanskohercegovačkog premijerligaša Borca iz Banje Luke zamijenivši tako ulogu sportskoga direktora kluba koju je obnašao posljednjih mjeseci.

Uprava banjalučkog Borca, koji se bori za plasman u europska natjecanja, ekspresno je angažirala Ivkovića kao trenera, nakon što je trener Nemanja Miljanović podnio ostavku zbog subotnjeg neodlučenog ishoda u Prijedoru protiv Rudara (2-2).

Borac se nedavno oprostio i od Kupa BiH, a Miljanović je treći stručnjak na klupi prošlogodišnjeg prvaka BiH. Ivković je nakon raskida ugovora na pola sezone s momčadi Željezničara imenovan sportskim direktorom Borca iz Banje Luke.

U izjavi za medije je istaknuo kako mu neće problem biti preuzeti vođenje momčadi u kojoj poznaje sve igrače i odnose u klubu.

“Hoću da ekipa igra slobodno, sa samopouzdanjem, da stvaramo što više prilika i da nastojimo igrati za publiku”, rekao je Ivković.

Prvi test u ulozi trenera Borca iskusni 61-godišnji hrvatski strateg imat će na domaćem travnjaku protiv lidera Premijer lige BiH Zrinjskog iz Mostara koji ima 14 pobjeda u nizu i 22 boda više od trećeplasiranog Borca.