Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je u petak da neće komentirati ništa vezano uz slučaj smrti dvoje pacijenta na hitnom bolničkom prijemu u gradskoj bolnici Sveti duh, dok ne pročita kompletan nalaz inspekcije Ministartsva zdravstva.

“S obzirom da nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva još nije gotov, nemam potrebu, niti mogu komentirati, čekat ću da inspekcija završi nalaz, da bolnica dobije rješenje, da vidi o čemu se radi i da potom dobijem očitovanje bolnice”, rekao je Tomašević.

Resorni ministar Vili Beroš u četvrtak je kazao da će zdravstvena inspekcija prijaviti DORH-u upravu bolnice Sveti Duh zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem

Odvjetnik obitelji jednog od preminulih pacijenata jučer je najavio da će sudskim putem traže odštetu od KB-a Sveti duh, rekavši pritom da je u više navrata tražio od bolnice dostavu dokumentacije o smrtnom slučaju te snimke nadzornih kamera. Međutim, nije dobio ništa od navedenog.

“Dobit ćete očitovanje od bolnice. Pričekajmo da se utvrde sve činjenice, detaljno ću komentirati kada vidim cijeli nalaz i kad inspekcija Ministarstva zdravstva završi nadzor nad bolnicom”, kazao je gradonačelnik, dodavši da je stalno u kontaktu s ravnateljicom bolnice Ana Marijom Šimundić.

Gradonačelnik se kratko osvrnuo na problem s parkom Kate Šoljić na Trešnjevci, s obzirom da roditelji peticijom traže uklanjanje opasnih tribina, koševa, nadstrešnica i metalnih mreža, gdje djeca često završavaju s ozljedama glave i različitim lomovima

“Park će se ponovno projektirati, on je otvoren puno prije nego smo preuzeli upravljanje gradom. Jasno mi je da su elementi u tom parku vrlo opasni”, kazao je.

Tomašević je prethodno obišao manifestaciju “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!” u organizaciji gradskog Ureda za obrazovanje, sport i mlade na kojoj koje zagrebačke srednje škole predstavljaju svoje obrazovne programe učenicima osmih razreda osnovnih škola.

“Jako je važna ova manifestacija jer osmašice i osmaši mogu obići štandove različitih srednjih škola, što će im pomoći da donesu što bolju odluko koju školu upisati i koje će se zanimanjem baviti u životu”, poručio je gradonačelnik.