Nakon serije loših rezultata vodstvo hrvatskog nogometnog prvoligaša Osijeka razriješilo je dužnosti trenera Stjepana Tomasa i sportskog direktora Ivicu Kuleševića.

Osijek je u posljednjih pet kola HNL-a upisao tri poraza, te dva neodlučena ishoda potonuvši na šesto mjesto ljestvice.

Tomas tako napušta grad na Dravi nakon nešto više od pet mjeseci. Vrijedi to i za njegove suradnike Alena Šušnića, Vladu Šmita i Lidija Melisa. Također, svoju dužnost napušta i sportski direktor Ivica Kulešević napušta svoju dužnost.

“Zahvaljujemo se gospodi Tomasu i Kuleševiću na svemu onome što su učinili za NK Osijek. Moram reći i da su u ovoj situaciji, kada smo morali vidjeti kako i s kim dalje, prvenstveno razmišljali što je najbolje za klub. Pokazali su maksimalnu korektnost i to treba respektirati. No, kada izostanu priželjkivani rezultati, nešto se u pravilu mijenja. Tražimo neka nova potencijalna rješenja, prvenstveno za trenera, a dok se to ne realizira momčad privremeno preuzima Ivo Smoje,” izjavio je za klupsku stranicu predsjednik Ferenc Sakalj.

Tomas je u Osijek došao potkraj travnja ove godine.

“Tako je to u nogometu. I dalje mislim da nam se nije dogodila ona nesretna završnica u derbiju s Dinamom i da smo tada pobijedili, da bi sve danas bilo sasvim drugačije. No, Osijeku želim sve najbolje i svakako ću navijati da momčad i klub ispune očekivanja. Drago mi je da sam prošle sezone s dečkima uspio ostvariti cilj, izboriti treće mjesto i Europu, a isto tako i što smo u ovoj godini pobijedili u tri od četiri europske utakmice iako nam to nije bilo dovoljno za prolazak dalje. Bio sam privilegiran u smislu da sam baš ja kao trener imao zadovoljstvo voditi momčad na prekrasnoj Opus Areni, a svom nasljedniku na klupi i svima u NK Osijek mogu samo poželjeti puno sreće,” poručio je Tomas.

Momčad Osijeka navodno bi trebao preuzeti Zoran Zekić koji je trenutačno trener albanskog kluba Partizani.