Tisuće studenata okupilo se na zabavi unatoč zabrani okupljanja

18. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Zanimljivosti Tisuće studenata okupilo se na zabavi unatoč zabrani okupljanja


Oko 25.000 mladih ljudi okupilo se na velikom slavlju na otvorenom u povodu početka studentske godine unatoč zabrani održavanja takvih događaja, objavila je policija, a prenose u subotu listovi.

Snimke na društvenim mrežama pokazale su sudionike koji su u petak plesali i konzumirali alkohol na prostorima između zgrada sveučilišnog kampusa Ciudad Universitaria u Madridu, objavio je dnevnik El Pais.

Slična proslava s 8000 sudionika održana je i u kampusu Autonomnog sveučilišta u Barceloni, objavio je list La Vanguardiae.

Mladi su slavili okupljanje u povodu početka zimskog semestra.

Proslave na otvorenom s mnogo alkohola, koje se u Španjolskoj nazivaju “botellones” zabranjene su, a uživanje alkohola u javnosti može završiti novčanim kaznama.

U Španjolskoj je noćni život još pod ograničenjima zbog pandemije covida-19.

Madridska policija rekla je da nije imala dovoljno pripadnika da rastjera mnoštvo pa su posljedni sudionici zabave napustili poprište tek u subotu ujutro.

Jedanaest tinejdžera bilo je medicinski zbrinuto zbog trovanja alkoholom.

Dok fakulteti pokušavaju uspostaviti osjetljive mjere sigurnosti kako bi se nastava na sveučilišta vratila uživo, istodobno se održavaju masovne zabave u paralelnom svijetu, požalio se profesor profesor Jesus Perez Gil na Twitteru.

Stanje s koronavirusom u Španjolskoj je sada relativno stabilno s niskim brojem novozaraženih, smiruje se stanje u bolnicama i napreduje cijepljenje. (Hina)