KRIŽEVCI – U Galeriji K2, u sklopu 14. Culture Shock Festivala otvorena je izložba križevačke fotografkinje Ane Petek. ‘Tišine’, je njena prva samostalna izložba fotografija, a na prošlogodišnjoj izložbi ‘Križevci okom kamere’ osvojila je najviše glasova publike, što znači da ćemo kroz koji tjedan gledati i njenu drugu samostalnu izložbu.

Ana Petek, introvertirana je mlada žena koja svoje bjegove od bučne i užurbane okoline najradije usmjerava prema prirodi, šumama, brdima, zelenim tišinama. Svojim fotoaparatom bilježi i sublimira svoj susret s prirodom, te nalazi način da se kroz medij fotografije otvori prema svijetu. 22 fotografije zelenih tišina intimni su dnevnik, donekle i autoportret ove senzibilne fotografkinja.

Neuobičajena se gužva okupila da bi s Anom podijelila radost i uzbuđenje prve izložbe, te da bi s njom podijelili i tremu ove posebne prigode. Okupljenima su se obratili voditelj Galerije i likovnog programa Udruge K.V.A.R.K., Saša Živković, pisac predgovora Dr. sc. Zdenko Balog, te sama Autorica, koja je i otvorila izložbu.

Izložba ostaje otvorena tijekom trajanja CSF Križevci, te će se moći razgledati u uobičajeno vrijeme posjeta Galeriji u večernjim satima.
ana petek ana petek1 ana petek2 ana petek3 ana petek4 ana petek5 ana petek6 ana petek7 ana petek8 ana petek9 ana petek10 ana petek11 ana petek12 ana petek13 ana petek14 ana petek15 ana petek16 ana petek17 ana petek18 ana petek20 ana petek21

Zdenko Balog/prigorki.hr