Tinejdžerica iz Otočca (19) saslušana je u srijedu u Karlovcu na Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je prodavala drogu te joj je određen jednomjesečni istražni zatvor, izvijestila je u srijedu Ličko-senjska PU .

Sudac istrage Mladen Kosijer potvrdio je Hini da je uvažio zahtjev državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora radi mogućeg utjecaja na svjedoke tijekom istrage koja slijedi. Djevojka je već prepraćena u gospićki zatvor.

„Policija ju sumnjiči da je prodavala male količine marihuane ljudima u Otočcu, s tim da su neki od njih bili maloljetni, a to znači da će odgovarati za kvalificirani oblik kaznenog djela, odnosno za odgovornost za težu posljedicu”, rekao je Kosijer.

Policija ima imena sedam osoba kojima je navodno prodala drogu i to ukupno 28 puta.

Osumnjičenica je poricala da je prodavala drogu i branila se aktivnom obranom. Njezina obrana je tajna dok ne završi istraga, rekao je Kosijer.

U policijskom priopćenju piše da je policija Policijske postaje iz Otočca dovršila kriminalističko istraživanje protiv 19-godišnjakinje za koju  se osnovano sumnja da je unazad godinu i pol dana na području Otočca prodavala  marihuanu, među ostalima i maloljetnim osobama.