Između 105 sportašica i sportaša koji će predstavljati Hrvatsku na XIX. Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir), za nositelje nacionalne zastave tijekom svečanosti otvaranja Igara izabrani su gimnastičar Tin Srbić i karate reprezentativka Lucija Lesjak. Tako je odlučila Misija Hrvatskog olimpijskog odbora u Oranu na sastanku s vodećim dužnosnicima iz desetak sportova čiji su predstavnici u prvoj skupini stigli u Alžir.

Osvajač srebrne olimpijske medalje u Tokiju i naš najbolji gimnastičar Tin Srbić bio je logičan izbor budući da je zlatni olimpijac iz streljaštva Josip Glasnović bio hrvatski stjegonoša na prošlim Igrama u Tarragoni. Obzirom da je i na Mediteranskim igrama na snazi MOO-ova odluka o sportašici i sportašu koji skupa nose zastavu, u ženskoj konkurenciji izbor je pao na Luciju Lesjak, svjetsku mlađeseniorsku karate prvakinju iz 2019. godine te brončanu s prošlogodišnjeg seniorskog SP-a u UAE-u.

Zlatna olimpijka iz Tokija Matea Jelić zasigurno bi bila u opciji stjegonošice, ali u Oran stiže tek u trećoj skupini naših sportaša (28. lipnja). Tin Srbić i Lucija Lesjak ujedno su i najbolji sportaši Zagreba u pojedinačnoj konkurenciji za prošlu godinu.

Svečanost otvaranja Mediteranskih igara održat će se u petak, 24. lipnja (u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 21 sat po hrvatskom vremenu) na stadionu Ahmed Zabana, koji prima 40.000 gledatelja. Već prvog natjecateljskog dana, u subotu, 25. lipnja, na borilišta će izaći hrvatski predstavnici iz sedam sportova.