Dugoočekivano Tim 2 hitne medicinske službe u Đurđevcu počeo je s radom. Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković istaknula je kako je ovim činom postignuta jednaka medicinska skrb prema svim stanovnicima Koprivničko-križevačke županije. -Početkom godine ovo nije bilo na vidiku, ali zahvaljujući Županiji i županu Darku Korenu, čija je to bila inicijativa, želja i ambicija da se Tim 2 oformi ove godine čim su se iznašla financijska sredstva. -kazala je ravnateljica Hanžeković dodavši kako je osigurano 1,8 milijuna kuna za ovu namjenu.

djurdjevac tim 2 -18

U ime načelnika okolnih općina, koje će također imati benefit od Tima 2, obratio se Mirko Perok, načelnik općine Virje, koji je kazao kako je ovo jedna nadogradnja koju ima rijetko koja županija i rijetko koja općina. -Hvala županu Korenu, a čestitam i novim zaposlenicima, kojima želim što manje intervencija. -poručio je Perok.

djurdjevac tim 2 -07

Župan Darko Koren poručio je kako se ne zna tko je sretniji, on, ravnateljica, novi zaposlenici ili oni koji su doprinijeli ovome projektu. -Ovaj dan je izuzetno važan i on će odrediti daljnje funkcioniranje medicinskog sustava naše županije. Mislim da se nije potrebno takmičiti u tom čije su zasluge za bilo koji takav projekat, jer se za takav projekat moraju poklopiti određene okolnosti, neki tehnički preduvjeti, osigurati financijska sredstva, koja su najbitnija. Sve inicijative od prije su dobrodošle i hvalevrijedne, ali dok nema sredstava ne možete ništa napraviti. -kazao je Koren.

djurdjevac tim 2 -15

-Zahvaljujući Županijskoj skupštini i razumijevanju svih onih koji su o tome odlučivali osigurali ta sredstva, a radi se o 1,8 milijuna kuna godišnje, a osigurali smo i 200-ak tisuća kuna za opremanje, a godinama zanavljamo i vozila, koja su prijeko potrebna, a u što smo uložili 11 milijuna kuna. Ovo je veliki iskorak, veliki napredak za ovaj prostor županije, grada Đurđevac i okolnih općina.

Današnjoj svečanosti nazočili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, županijske pročelnice Maja BlažekMarina Horvat, načelnik općine Ferdinandovac Vjekoslav Maletić, načelnik općine Novo Virje Branko Mesarov, načelnik općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović, zamjenik načelnika općine Podravske Sesvete Mladen Sitek, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina.

djurdjevac tim 2 -02 djurdjevac tim 2 -03 djurdjevac tim 2 -04 djurdjevac tim 2 -05 djurdjevac tim 2 -06 djurdjevac tim 2 -08 djurdjevac tim 2 -09 djurdjevac tim 2 -10 djurdjevac tim 2 -11 djurdjevac tim 2 -12 djurdjevac tim 2 -13 djurdjevac tim 2 -14 djurdjevac tim 2 -15 djurdjevac tim 2 -16 djurdjevac tim 2 -19 djurdjevac tim 2 -20 djurdjevac tim 2 -21 djurdjevac tim 2 -22 djurdjevac tim 2 -23 djurdjevac tim 2 -24 djurdjevac tim 2 -25 djurdjevac tim 2 -26