Tihana Nemčić Bojić prva je nogometna trenerica koja se pojavila kao stručni komentator u studijskoj emisiji HRT-a u povodu jednog velikog nogometnog natjecanja.

Prvi put u Hrvatskoj žena je stručni analitičar, i to žena s jako zanimljivom biografijom. Tridesetšestogodišnja Nemčić Bojić doktorica je nogometa i profesorica na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu. Nogometni put počela je u rodnim Križevcima, a nastavila u ŽNK Dinamo, piše hrt.hr

– Moja istraživanja, moja doktorska disertacija, bazirala se na istraživanjima na području ženskog nogometa i futsala, pa se odmah potegne da sam doktorica nogometa, no u pravilu sam doktor društvenih znanosti, rekla je Tihana.

Nogomet je igrala na lokalnim igralištima u Križevcima, došla je i do reprezentacije, a onda joj se dogodila ozljeda koljena i došao je i futsal.

– U tom trenutku sam shvatila da sam zaljubljena u futsal, a da nogomet poštujem i volim. Znala sam da će to biti sastavni dio cijelog mog života. To sam za sebe odabrala, to me definiralo, kaže.

Rekla je nešto o razlici između muškog i ženskog nogometa.

– Potpuno drugačije od ženskog nogometa, potpuno drugačije u pogledu komunikacije, nekih socioloških stvari, razgovora, dogovora, energije, razmjene informacija i ponašanja.

Tihana je veliki pobornik iznimne važnosti pripreme, pa se jako dobro pripremila i za nastup u emisiji EURO 2024.

– Pripremala sam se kao što bih se pripremala za neko veliko predavanje, za nastavu, puno sam istraživala i zapisivala, slagala neke prezentacije i mentalne mape, to je način na koji funkcioniram, volim biti pripremljena.

Nije iznenađena pozitivnim reakcijama.

– Nije to ništa čudno. Ljudi prepoznaju kad netko zna i voli raditi svoj posao. Svatko u tom nekom pronađe dio sebe. Generalno sam optimist u pogledu komunikacije s ljudima na bilo koji način. Otvorena sam i iskrena u tome što radim i onda nemam problem za nazad. Bilo mi je baš lijepo i zahvaljujem gledateljima i svima na podršci, zaključila je.