Vozačica motocikla, starija maloljetnica, teško je ozlijeđena u subotu navečer u prometnoj nesreći na otoku Rabu, pri čemu se motocikl zapalio a vatra zahvatila vozačicu, izvijestila je u nedjelju PU primorsko-goranska.

Vozačica je motociklom zadarskih registracijskih oznaka oko 22 sata u mjestu Mundanije nepropisno pretjecala kolonu vozila te naletjela na zadnji dio osobnog vozila njemačkih oznaka.

Motocikl se zarotirao i pao na kolnik te zapalio. Prolaznici su motociklisticu izvukli iz buktinje, a vatrogasci DVD Rab ubrzo ugasili požar.

Ozlijeđenoj su pružili prvu pomoć djelatnici hitne medicinske pomoći te je helikopterom prevezena u KBC Rijeka.

Policija je izvijestila o još dvije prometne nesreće u subotu, u kojima su teško ozlijeđeni vozači motocikla i mopeda.

Oko 14.15 sati u Kastvu je teže ozlijeđen 31-godišnji vozač mopeda, državljanin Sjeverne Makedonije, kome je oduzeo prednost vozač osobnog vozila, riječkih registracijskih oznaka, 64-godišnji hrvatski državljanin. U toj nesreći je i lakše ozlijeđena putnica na mopedu.

U Rijeci je oko 17 sati, u ulici Pomerio, nesreću izazvao 43-godišnji vozač motocikla, hrvatski državljanin, upravljajući vozilom bez položenog vozačkog ispita. U KBC Rijeka mu je pružena medicinska pomoć i utvrđene teže ozljede.

Policijski službenik (41) izvan službe, kojem je izmjereno 1,77 promila alkohola u krvi, izazvao je pak prometnu nesreću noćas oko 4.45 sati na riječkoj obilaznici, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.

On je izgubio nadzor nad vozilom koje se zarotiralo i udarilo u kolnik.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, bit će sankcioniran prema važećim zakonskim propisima te će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja izvan službe, izvijestili su iz policije.