Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći koja se dogodila jučer nešto poslije 16 sati na županijskoj cesti između Dekanovca i Domašinc, a u kojoj je teško ozlijeđen 38-godišnji vozač osobnog automobila.

Naime, upravljajući osobnim automobilom, austrijskih nacionalnih oznaka, spomenutom prometnicom iz smjera Dekanovca u smjeru Domašinca, vozač se nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

U nastavku kretanja sišao je automobilom izvan kolnika na obližnju oranicu, gdje je prednjim dijelom udario u drvo. Očevidom je utvrđeno kako vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Ozlijeđeni 38-godišnji vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Na mjesto događaja izašli su članovi Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Domašinca i Dekanovca te Javne vatrogasne postrojbe iz Čakovca koji su pomagali u izvlačenju unesrećenog iz automobila, kao i kod privremene regulacije prometa.

Od 16.25 do 17 sati županijska cesta između Dekanovca i Domašinca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao obilazno, a o prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo, navode u policiji.