Terme Sveti Martin podržale projekt Međimurje – Europska regija sporta 2022.

30. ožujka 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Terme Sveti Martin podržale projekt Međimurje – Europska regija sporta 2022.


Potpisivanjem sporazuma o suradnji s Termama Sveti Martin, Međimurska županija i Zajednica športskih udruga i saveza Međimurske županije nastavile su s razvijanjem sportsko-gospodarske priče koja je pokrenuta oko projekta Međimurje – Europska regija sporta 2022.

Terme Sveti Martin (izvor TSM) (1)

Međimurska županija prva je županija u Hrvatskoj koja nosi prestižan naslov Europske regije sporta, i to za 2022. godinu. Kako bi brojne aktivnosti i sadržaji organizirani u okviru projekta bili što kvalitetniji, a i kako bi se u organizaciju uključio što veći broj udruga, institucija i građana, svoju podršku projektu pružili su i međimurski gospodarstvenici i poduzetnici. Uz Mesnu industriju Vajda d.d., projekt Međimurja kao Europske regije sporta u 2022. godini podržale su Terme Sveti Martin.

Terme Sveti Martin (izvor TSM) (2)

Terme Sveti Martin ne samo da su generator međimurskog turizma, već su prepoznate i kao odlična destinacija za sve ljubitelje sporta jer nude sadržaje pogodne za sportske pripreme profesionalnih sportaša i sportski užitak rekreativnih sportaša. „Prepoznali smo priliku da se još više profiliramo u Europi kao destinacija koja sportašima može pružiti kvalitetan smještaj, prehranu i sportsku infrastrukturu.“, naglasio je direktor Terma Igor Nekić spomenuvši samo neke od reprezentacija koje su odradile pripreme ili natjecanja u Međimurju, poput hrvatskih nogometnih i rukometnih reprezentativaca koji su česti posjetitelji Terma. „Sportaši koji dolaze kod nas potvrda su da pružamo vrhunsku kvalitetu, a kroz podršku ovom projektu želimo još čvršće povezivanje sa Zajednicom športskih udruga i saveza Međimurske županije kako bi snažnije razvili sportski turizam u Međimurju, povećali investicije u sportsku infrastrukturu i broj zadovoljnih sportaša koji dolaze u naš kraj.“, kazao je Nekić.

Terme Sveti Martin (izvor TSM) (3)

Kroz promociju Međimurja kao regije sporta korist će imati turistički i gospodarski sektor

Priča o sponzorstvu nastavak je odlične sinergije Terma Sveti Martin i Zajednice športskih udruga i saveza Međimurske županije, a kako je istaknuo predsjednik Zajednice Mato Kljajić, prilika je ovo da se suradnja podigne na još kvalitetniju razinu: „Međimurje zaista živi sport, što potvrđuje i priča koju gradimo oko projekta Europske regije sporta u koju se uključuju naši vrhunski sportaši, poput ambasadora projekta Filipa Udea, rekreativci, udruge, institucije, lokalna zajednica i gospodarstvo.“

Terme Sveti Martin (izvor TSM) (4)

Sport i aktivni odmor kao dio turističke ponude imaju sve značajniju i zapaženiju ulogu, a zahvaljujući geografskom položaju i klimatskim uvjetima, Međimurje je pogodno za turizam, posebice sportski. Pozicionirani smo kao kvalitetna cikloturistička destinacija na hrvatskom tržištu, a titula Europske regije sporta omogućuje i dodatna ulaganja u razvoj sportske infrastrukture diljem Međimurja kroz ulaganja u atletske staze, sportske kampove i dvorane te će se tako stvoriti bolji uvjeti svima koji se bave sportom. „Organizacijom kvalitetnih sportskih manifestacija želimo senzibilizirati javnost da se što više bavi sportom i promovirati Međimurje kao regiju sporta čime će profitirati naš turistički i gospodarski sektor.“, zaključio je župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanje sporazuma o suradnji.

Terme Sveti Martin (izvor TSM) (5) Terme Sveti Martin podržale projekt Međimurje – Europska regija sporta 2022. (2) Terme Sveti Martin podržale projekt Međimurje – Europska regija sporta 2022. (1) Terme Sveti Martin (izvor TSM) (9) Terme Sveti Martin (izvor TSM) (8) Terme Sveti Martin (izvor TSM) (7) Terme Sveti Martin (izvor TSM) (6)

Facebook Comments