Potpredsjednik Hrvatskog sabora i predsjednik HSP dr. Ante Starčević (HSP AS) Ivan Tepeš upitao je u ponedjeljak hoće li Milorad Pupovac i njegove “Novosti” osuditi to što su na utakmici futsal reprezentacija Hrvatske i Rusije u beogradskoj Areni navijači Srbije na tribinama izvjesili ogroman transparent sa slikom četničkog vojvode Momčila Đujića.

“Zanima me hoće li o ovome svoj komentar imati i uputiti osudu Milorad Pupovac i njegove “Novosti”. On inače voli reagirati na političke poruke na sportskim događajima… ili ćemo opet svjedočiti dvostrukim mjerilima jer ovo sigurno neće okarakterizirati kao fašizaciju Srbije, a gledatelje filofašistima i filonacistima”, napisao je Tepeš na svom facebook profilu.

Također, zanima ga i reakcija Zorana Pusića, Documente, SDP-a, HNS-a, Saveza antifašističkih boraca te “svih onih koji bi u slučaju slova “U” sazivali izvanredne konferencije za medije i maltretirali hvatski narod kojekakvim lovom na vještice i fašiste”.

Hrvatska futsal reprezentacija oprostila se od natjecanja na Europskom prvenstvu nakon što je u posljednjem susretu C skupine u Beogradu odigrala 2:2 (1:1) s Rusijom. Navijači Srbije su na tribinama izvjesili ogroman transparent sa slikom četničkog vojvode Momčila Đujića, a kada su to uočili predstavnici UEFA-e njegova slika je maknuta.

Momčilo Pop Đujić bio je četnički vojvoda odgovoran za masovne pokolje hrvatskog civilnog stanovništva u Dalmaciji za vrijeme Drugog svjetskog rata. Umro je u SAD-u 1999. godine.

(Hina)

fah