Tena Petika progovorila je za 24sata o svojoj odluci da napusti Rukometni klub Podravka u kojem je od svojih prvih rukometnih dana, i što je značajnije, u kojem je njena majka, Snježana Petika, legenda Kluba i trenerica.

Izvor: 24sata

– Svatko ima svoj put koji nitko umjesto njega samoga ne može proći. Nekima će se činiti da koračam unatrag, ali ja mislim da je moja odluka da odem iz Podravke u kojoj igram otkad se sjećam, jer me mama poput “cekera” vukla u klub u kojem je ona doživjela igračku afirmaciju, ispravna odluka – rekla je Tena, kći po mnogim najbolje rukometašice Hrvatske svih vremena, Snježane Petike.

Tena Petika/Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Dok je rođena Koprivničanka i maturantica gimnazije izgovarala riječi, majka ju je pomalo iznenađeno pogledala, ali nije ni pisnula. Ugodno uvaljena u fotelju kafića gdje smo razgovarali, u odgovoru na novinarski upit je kazala kako je njena kćer punoljetna te da kako je njena i zadnja.

– Iako, s nekim stvarima se ne slažem s njom. Tena, koja će 16. lipnja navršiti 19 godina ima nekoliko planova. Uz sportski koji je definiran, a to je da od ljeta odlazi iz grada juhe u mađarski rukometni klub KC Kisvardai, do kojeg će stići nakon pet sati vožnje automobilom, želi upisati privatni fakultet Doba u Mariboru, koji se “rješava” preko interneta. Tako će imati dosta vremena posvetiti se svojoj najvećoj ljubavi rukometu – objasnila je.

Snježana Petika/Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U novom klubu će je dočekati Vesna Milanović Litre i Aneta Benko koje će joj biti suigračice. Kad smo ju pitali što znači biti kćer Snježane Petike, majka se naglo uspravila na stolici i uz uzvik “majko mila”, ponovo zauzela neutralan stav.

Izvor: 24sata

– Mama nikada nije stvarala pritisak, već je nastojala svoje znanje i iskustvo prenijeti na mene, ali osjećam da me gledaju na drugačiji način od mojih kolegica koje ne dolaze iz obitelji poznate rukometašice – napomenula je i rekla kako smatra da ju je mama uvijek više nagazila, da nije imala nikakav popust, a ona je to i prihvatila. Nada se da će mađarskoj rukometnoj javnosti predstaviti na Europskom prvenstvu za juniorke u Mađarskoj, jer vjeruje da će dobiti pozivnicu hrvatskog izbornika.

Pripreme joj u novom klubu počinju 14. srpnja, a do odlaska još mora položiti vozački ispit i upisati faks. Za kraj nam je rekla da ju je pomalo strah, jer će se prvi put u životu naći u situaciji kada će morati pričekati na telefonski savjet od majke i oca, koji će joj uz mlađeg brata jako nedostajati.

prigorski.hr