Telemach Dan Sporta pretvorio Zagreb u središte amaterskog sporta

30. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Lokalni sport Telemach Dan Sporta pretvorio Zagreb u središte amaterskog sporta


Nakon duge pauze Zagreb je ugostio veliko natjecanje u amaterskom sportu. Edukativno-sportska manifestacija Telemach Dan sporta Plazma Sportskih igara mladih održala se u subotu na Jarunu i okupila djecu osnovnoškolske dobi od 1. do 4. razreda s područja Zagreba koja su se natjecala u graničaru i atletici. Svi sudionici borili su se za plasman na Državnu završnicu Telemach Dana sporta koja će se održati sredinom srpnja u Splitu u sklopu Plazma Sportskih igara mladih.

Mali amaterski sportaši imat će priliku družit se i natjecat s vršnjacima iz cijele Hrvatske u potpunosti besplatno. Telemach Dan sporta otvorili su Marijana Grubešić, koordinatorica Društveno odgovornog poslovanja Telemach Hrvatska, Krešimir Šamija, ravnatelj uprave za sport Ministarstva turizma i sporta RH, Katarina Milković, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje Zagreba i Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih.

Tom prilikom Marijana Grubešić iz Telemacha je istaknula: Drago nam je da smo se u ovoj jubilarnoj 25. godini Plazma Sportskih igara mladih uključili u ovaj projekt, što podržavamo Telemach Dan sporta jer jako je važno podržavati inicijativu koja ostavlja ovako pozitivan trag u zajednici. Plazma Sportske igre mladih promoviraju vrijednosti koje su i nama važne a to su tolerancija, fair play, inkluzija i timski duh.”

Telemach Dan sporta osmišljen je kao sportsko-edukativna platforma čiji je cilj da kroz druženje i sport promiče zdrave stilove života i i opće prihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti). Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan. Ove godine Telemach Dan sporta organizirat će sportsko-edukativna događanja u 25 gradova i mjesta diljem Hrvatske. U nadolazećem tjednu Telemach Dan sporta razveselit će djecu Gospića, Zadra i Vodica.

Na Jarunu su održani i turniri u odbojci na pijesku, šahu te Kinder turnir u uličnoj košarci. Najbolji su ostvarili put u Split koji će tradicionalno tijekom srpnja i kolovoza ugostiti najbolje amaterske sportaše iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

”Ponosni smo što smo u ovih 25 godina izvršili utjecaj na više od 2 milijuna djece i mladih. Svjesni smo odgovornosti naše platforme te ju koristimo da djeci pružimo priliku da se okušaju u amaterskom sportu na profesionalno organiziranim natjecanjima. Svi naši popratni sadržaju usmjereni su na edukaciju djece o važnosti sportskog navijanja, očuvanju naše planete i ekologiji, te važnosti življenja sportskim načinom života- naglasila je Tihana Butorac, glasnogovornica Plazma Sportskih igara mladih

Plazma sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Hrvatska pošta Cup teniski turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, šahu, stolnom tenisu,  graničaru  i utrka na 60m). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Veliko otvorenje 25. Plazma Sportskih igara mladih održat će se 11.lipnja na Stradunu u Dubrovniku. Dvodnevni festival sporta započet će Telemach Danom sporta 10. lipnja kad će mali amaterski sportaši imati priliku zaigrati graničar i natjecati se u atletici i pretvoriti Dubrovnik u središte amaterskog sporta Hrvatske.

Rezultati:
Graničar 2010. i mlađi
1. Pavleki
2. Tituš
3. Opasne loptice

Graničar 2012. i mlađi
1. Tigrovi
2. Lavovi
3. Filipovići

Atletika

2010. i mlađi Ž
1. Korena Blažić
2. Petra Vladić
3. Klara Ferderber

2010. i mlađi M
1. Jakov Hrgić
2. Lovro Vuić
3. Jakov Matek

2012. i mlađi Ž
1. Lucija Hrgić
2. Zana Istrefi
3. Mia Bolanča

2012. i mlađi M
1. Damjan Krčelić
2. Bruno Mance
3. Bono Bačić Baronica

KSD_0176 KSD_0294 KSD_0338 KSD_0829 KSD_0864 KSD_0898 KSD_0905 KSD_0967 KSD_0975 KSD_1010 KSD_1106 KSD_1111 KSD_1128 KSD_7355 KSD_7861 KSD_7911 KSD_7977 KSD_8094 KSD_8151 KSD_8307 KSD_8530 KSD_8576 KSD_9249 KSD_9476 KSD_9486 KSD_9738 KSD_9818

 

Facebook Comments