TEK JOJ JE 16! Lorna Zbodulja dijeli pravdu diljem nogometnih terena

9. listopada 2021. Autor: prigorski.hr Intervjui TEK JOJ JE 16! Lorna Zbodulja dijeli pravdu diljem nogometnih terena

Snimio Valentino Štefanek/drava.info


Žene u nogometu iako su u manjini, sve su češći prizori na travnjacima, a osim razvoja ženskog nogometa, sve je više žena i u sudačkom svijetu. Jedna od njih odnedavno je i 16-godišnja Lorna Zbodulja iz Koprivničkih Bregi, učenica trećeg razreda koprivničke Gimnazije Fran Galović koja se suđenjem počela baviti ove sezone, piše drava.info

– Jedno od najčešćih pitanja, a ujedno i najtežih pitanja koje mi ljudi postavljaju u posljednje vrijeme, jest kako sam odlučila postati nogometna sutkinja. U sportu sam od malih nogu, a kroz svoje osnovno i jedan dio srednjoškolskog obrazovanja, bavila sam se različitim sportovima. Otkako sam prestala s treniranjem košarke tražila sam nešto čime bih se mogla baviti. Tako sam sasvim slučajno naišla na internetski članak “Postani nogometni sudac” i mislila zašto ne probati – kazala je mlada sutkinja.

Lorna Zbodulja, nogometna sutkinja

Snimio Valentino Štefanek/drava.info

Ističe kako je glavni razlog zbog kojeg se upustila u sudački svijet, želja za bavljenjem sportom.

– U ovom slučaju ne kao igračica već kao sutkinja, a ujedno sam htjela upoznati nove ljude i početi se kretati u novoj okolini – dodala je.

Priznaje da prije nego što je postala sutkinja, nije znala previše o nogometnim pravilima.

– Tijekom gotovo dva mjeseca edukacije dosta toga sam naučila što sada mogu primijeniti tijekom utakmica. Kako bih postala nogometna sutkinja trebala sam proći pismeni dio koji se sastojao od nogometnih pravila te usmeni dio. Nakon toga smo imali praktični dio, odnosno utakmicu u kojoj smo trebali pokazati što znamo te smo ujedno na toj utakmici imali instruktore koji su na navodili i objašnjavali kako u kojoj situaciji trebamo postupiti – objasnila je.