TEA HATADI: “IZMEĐU/BETWEEN”

pet, 24. 3. u 19:00 h
Galerija K2
Ulaz: slobodan

U petak 24. 3. 2023. u 19:00 h u nezavisnoj križevačkoj galeriji K2 predstavlja se izložbeni projekt multimedijalne umjetnice, kustosice i trenutne ravnateljice Gradskog muzeja Križevci Tee Hatadi “Između/Between”.

U galerijskom prostoru postavit će četiri rada u različitim medijima koji su presjek nekih od umjetničinih istraživanja koja upućuju i na neke od aktualnih borbi za prava radnika u kulturi i umjetnika u Hrvatskoj: borbu samostalaca za veći koeficijent, penziju, plaću, sve ono što ostali radnici imaju jer je to normalno. Ukazuju nam i na odnos života i rada generalno, ali i na to da umjetnost nije činjenica izdvojena iz društvene stvarnosti koja lebdi u nekoj svojoj autonomnoj sferi.

Izložba je dio programa “Galerija u gostima” nastalog u suradnji s koprivničkom nezavisnom galerijom AK u kojoj je Tea Hatadi predstavila ovaj projekt tijekom veljače 2023. godine. Uz njen projekt tijekom studenog 2023. godine galerija AK će predstaviti koprivničku umjetnicu Gordanu Špoljar Andrašić također sa samostalnim projektom.

Izložba je otvorena do 7. 4. 2023., a može se razgledati svakim radnim danom (pon-pet) od 18:00 do 20:00 h.

unnamed (11)

LIVEUROPE: OVERDRIVEN DREAMS + ROBERT RADAMANT & BAYLEAF CROWN

sub, 25. 3. u 22:00 h
Klub kulture
Ulaz: slobodan

Preko Liveurope mreže stiže nam one man drone eksperimentalni glazbenik Overdriven Dreams kojem će se pridružiti Robert Radamant, prvo sa svojim weird-arty-ambient projektom, dok će drugi dio večeri začiniti mješavinom zvukova kakvi se mogu čuti u dobro etabliranim imenima, ali i zvukom koji je isprofilirao zajedno sa svojim kolegom McTo. U drugom dijelu večeri također će se predstaviti zagrebački ambient-elektronika-noise-drone-industrial projekt Bayleaf Crown.

Iza imena Overdriven Dreams krije se Uroš Kostić, gitarist post-rock sastava There – i nekolicine drugih bendova (čiji je angažman teško pohvatati) te glazbeni kritičar i novinar iz Niša.

Posljednjih nekoliko godina, Uroš eksperimentira i sa žanrom dron ambijentalne glazbe koju stvara manipulacijom zvukova s kazeta, različitih sintova i snimaka s terena, kako iz prirode, tako i iz urbanih sredina.