Glazbena autorica iz Križevaca, Tamara Perc održala je u nedjelju koncert duhovne glazbe u Društveno kulturnom centru u Svetom Petru Orehovcu.

Gitaristica i kantautorica oduševila je okupljene pjesmama duhovne tematike u izvođenju samo dva intrumenta: gitare i glasa. Koncert je otvorila skladbama koje su nastale tijekom njezinih srednjoškolskih dana pod nazivom „Sjaj“ i „Vrt ljubavi“.

tamara perc orehovec (2)

Prije izvođenja svake pjesme umjetnica je svojoj publici ukratko objasnila u kojem periodu njezina života je nastala pojedina pjesma i što ju je nadahnulo za glazbu i stihove. Uz autorske pjesme inspirirane biblijskim tekstovima, Tamara Perc izvela je i pjesme „Da te samo dotaknem“ i „K suncu prosi vsaka roža“ te pozvala publiku da zapjevaju skupa s njom, na što se svi rado odazvali. Poslije svake izvedbe, nagrađena je pljeskom.

Nakon svih divnih melodija i stihova, publika je s koncerta otišla pune duše i srca.

Koncert duhovne glazbe je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Partneri na projektu su Udruga vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, Općina Sveti Petar Orehovec, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Likovna udruga Prigorje Art. Voditeljica projekta je Ana – Marija Petric Vlah, a koordinatorica Društveno kulturnog centra Barbara Vugrinec.

Ovaj koncert, kao i sva ostala događanja i radionice koji su se održali unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“, u potpunosti su bili besplatni i otvoreni za zainteresiranu javnost. Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost KUD-a Prigorec.