Taekwondo klub Radnik Križevci nastupio je na otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu, točnije na French Openu 26-27. studenog 2022 godine.

Cijeli taekwondo svijet okupio se na jednom mjestu s 1050 natjecatelja iz 43 zemlje i 19 nacionalnih timova, a o jačini natjecanja govori činjenica da je svjetska velesila Južna Korea nastupila sa svojom juniorskom reprezentacijom.

Križevački predstavnik Filip Kušec nastupio je u juniorskoj konkurenciji do 73 kilograma i zaustavljen je u četvrtfinalu od francuskog reprezentativca Ugga Barruola koji je kasnije osvojio 1. mjesto. Ždrijeb i sistem natjecanja s novim pravilima nije išao u korist Križevčanina te je u borbi za medalju izgubio.

Prva runda je bila gotovo ravnopravna 8:6 u korist Francuza, druga runda 5:2 u korist Francuza i po novim pravilima koja su uvedena s 1.11. treća runda se ne održava.

“To smatramo nepravedno jer u kontaktnim borilačkim sportovima jedan udarac može preokrenuti cijeli meč. Ovo je korisno iskustvo našeg Filipa koji od iduće godine prelazi u seniorsku konkurenciju. Do kraja godine klub će nastupiti na turniru pod nazivom “Adidas Maksimir Kup” u Zagrebu i održati ispite za učenička zvanja”, poručili su iz kluba.