Uoči svetkovine Svih svetih, mladi su se okupili na tradicionalnom Holywinu (Svetost pobjeđuje), koji je ove godine počeo misnim slavljem u Bazilici sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu, izvijestili su u utorak iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.

Euharistijsko slavlje predvodio je dehonijanac p. Marko Šop, a na početku misnoga slavlja okupljene je pozdravio fra Zvonimir Pervan, OFM Conv.

“Svi ljudi se rađaju kao originali, ali mnogi umru kao kopije”, citirao je bl. Carla Acutisa i dodao kako je time istaknuo potrebu da se živi kršćanski poziv autentično i ostvaruje svetost na jedinstven način – svetost koju zahtijeva trenutak našega vremena.

“Kako je lijepo vidjeti mnogo mladih koji žele i trude se živjeti svetost i koji umjesto pokazivanja bundeva, svijetu pokazuju srca ispunjena ljubavlju Božjom”, rekao je.

P. Marko Šop rekao je da smisao vjere nije ne sagriješiti, već odgovoriti na Isusov poziv – doći k Njemu i upoznati njegovo Srce.

“Isus je došao uništiti prokletstvo grijeha, a ne da nas taj grijeh baca u pakao”, rekao je u homiliji. Naglasio je kako čežnja Srca Isusova toliko velika “da nas privuče bliže k sebi, da osjetimo toplinu Njegova Srca, da se ugrijemo i da čujemo kako to Srce kuca, da uskladimo svoje srce s tim otkucajima Srca i da u njegovoj blizini nema straha”.

Na kraju svete mise povjerenik za pastoral mladih, vlč. Kristijan Tušek poručio je mladima i svima da budu svetost koju Isus želi vidjeti u svijetu, da svetost pobijedi u njihovim životima, obiteljima i zajednicama u kojim djeluju. Misno slavlje pjesmom je animirao Nadbiskupijski zbor mladih.

U prepunoj Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta nakon svete mise uslijedila je predstava o životu sv. Margarete Marije Alacoque, velike štovateljice i glasnice Srca Isusova, naslovljena “Volite ljubav, ali volite ju savršeno i predano”.

Ponovljena izvedba predstave održat će se u utorak, 1. studenog, na svetkovinu Svih svetih.

Redateljica i scenaristica ovogodišnje predstave je Ivana Foretić, a Holywin se održava u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.