Sveti Ivan Zelina: Muškarac i žena lažno obećavali poslove zaposlenja „nesuđenim vozačima autobusa“ uz novčanu naknadu

3. prosinca 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika Sveti Ivan Zelina: Muškarac i žena lažno obećavali poslove zaposlenja „nesuđenim vozačima autobusa“ uz novčanu naknadu


Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakinjom i 51-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje prijevare na štetu 48-godišnjaka i 33-godišnjaka.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su osumnjičeni iskoristili poznanstvo osumnjičene sa 48-godišnjim oštećenikom i njegovo povjerenje pomoću kojeg su ga lažnim prikazivanjem činjenica da poznaju osobe, koje mu uz određenu novčanu naknadu mogu srediti zaposlenje.

Obećali su mu posao vozača autobusa. Zbog navedenog oštećeni je krajem rujna 2019. godine na području Svetog Ivana Zeline osumnjičenoj osobno na ruke, u više navrata davao novčane iznose, a osumnjičeni su ga držali u zabludi da treba još novaca za suradnike i nagovarali da im nastavlja s davanjem novca sve do kraja listopada 2019. godine. Tek kada je oštećeni uvidio da je prevaren prestao je s davanjem novca. Zbog navedenog osumnjičeni su ga oštetili za 48.000 kuna.

Nadalje, sumnja se da su osumnjičeni na identičan način kao i prethodni put doveli u zabludu mlađu oštećenu osobu, kojem su također lažnim prikazivanjem činjenica da poznaju osobe koje mogu uz određenu novčanu naknadu srediti zaposlenje, u ovom slučaju posao vozača dostave.

Zbog navedenog je oštećeni sredinom listopada 2019. godine na ime osumnjičenog u poslovnici pošte uplatio 19.500 kuna, dok je narednih dana zbog nemanja novčanih sredstva odustao od traženja daljnjih uplata.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 67.500 kuna.

Facebook Comments