U kino – dvorani u Svetom Ivanu Žabnu održan je godišnji i božićni koncert KUD-a Tomislav sa gostima, te izložba slika slikarica i slikara likovne sekcije KUD Tomislav. Pored domaćina, nastupili su i brojni gosti iz Svetog Ivana Žabna i okolice: Limena glazba DVD Predavec, ženski vokalni sastav Mihe KUD-a Rovišće, KUD Stari graničar iz Cirkvene, Tamburaški orkestar i školski band OŠ ‘Grigor Vitez’ Sveti Ivan Žabno, pjevački crkveni zbor Župe Sveti Ivan Žabno, te na harmonici Robert Lončarić. Kroz program je vodio Tomislav Hrebak.

Dvorana kina bila je premala za brojne goste koji su s pažnjom i oduševljenjem pratili program. Više o koncertu rekla nam je Mirjana Benko, predsjednica i umjetnička voditeljica KUD-a Tomislav – Sveti Ivan Žabno.

– Božićni koncert tradicija je koja potječe od koncerata crkvenog zbora koji su se počeli redovito održavati, te su isprva redovito imali i neku humanitarnu svrhu. I dalje okupljamo se na ovom koncertu, kojeg građani rado posjećuju. Naravno, na ovim koncertima program je isključivo glazbeni, odnosno pjevanje i sviranje, a ne i ples, što je inače dio našeg repertoara. Nažalost, zbog problema s terminima prošle je godine tradicija koncerata nakratko prekinuta, te smo posebno zadovoljni da smo ove godine uspjeli sve uskladiti.

Okupili smo na koncertu više izvođača iz Svetog Ivana Žabna, a kako ste vidjeli, imali smo i goste iz Cirkvene, Rovišća i Predavca.
Mirjana Balog, umjetnička voditeljica likovne sekcije KUD-a Tomislav, rekla nam je o svojoj sekciji i o večerašnjoj izložbi: Likovna sekcija djeluje kao posebna sekcija unutar KUD-a Tomislav.

U sekciji je tridesetak članova, od kojih je polovica aktivna, te sudjeluju u našim aktivnostima. Bilježimo brojne uspjehe i priznanja naše sekcije, kao i članova na raznim natječajima: redovito nastupamo na godišnjem natječaju Hrvatskog sabora kulture za najboljeg likovnog amatera na području RH. Sudjelujem na likovnim kolonijama i humanitarnim akcijama. Na večerašnjoj izložbi sudjeluje šest slikarica i slikara sa tridesetak radova raznih tehnika i motiva – rekla je za prigorski.hr Mirjana Benko.

zabno41 zabno1zabno zabno2 zabno4 zabno5 zabno6 zabno7 zabno8 zabno9 zabno10 zabno13 zabno14 zabno16 zabno17 zabno18 zabno19 zabno20 zabno21 zabno22 zabno23 zabno24 zabno25 zabno26 zabno27 zabno28 zabno29 zabno30 zabno31 zabno32 zabno33 zabno34 zabno35zabno36 zabno37 zabno38 zabno39 zabno40 zabno42

Zdenko Balog/prigorski.hr

foto: Zdenko Balog/prigorski.hr