Nakon objave dopisa šefa patologije Kliničke bolnice Sveti Duh, koji je ravnateljicu Ana- Mariju Šimundić još u srpnju prošle godine upozorio da se tijela pokojnika, zbog malog kapaciteta, ponekad drže na podu, iz Uprave bolnice poručili su da gradonačelnik Tomašević i dalje ima “puno povjerenje” u Šimundić.

Dopis Fabijana Kneževića, donedavnog šefa Zavoda za patologiju, koji je nakon slučaja objave snimke mrtvih tijela na podu mrtvačnice Svetog Duha dobio otkaz, izazvao je buru reakcija u javnosti. Zagrebačka oporba traži smjenu Šimundić, a Peđa Grbin, šef SDP-a koji je koalicijski partner Možemo! u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, poručio je da se o cijelom slučaju trebaju dati jasniji odgovori.

Iz objavljenog dopisa proizlazi da je Šimundić s problemom nepoštivanja pravilnika o postupanju s pokojnicima mogla biti upoznata i prije nego što je u javnost izašla snimka mrtvih tijela. Međutim, Šimundić je na konferenciji za novinare u četvrtak rekla da je, kada je dobila dopis, njeno razumijevanje bilo “da nema akutnog problema”, u što se, potvrdila je, i sama uvjerila jer je po zaprimanju tog dopisa otišla u mrtvačnicu i vidjela da nema mrtvih tijela na podu.

Uz ostalo, prozvana ravnateljica priznala je da o tom dopisu nije izvijestila osnivača, odnosno, Grad Zagreb kada je krajem travnja zatražio očitovanje o snimci.

Na upit Hine razmišlja li Šimundić zbog svega ponuditi ostavku zagrebačkom gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću, iz Uprave KB Sveti Duh u petak su odgovorili da ona i dalje uživa podršku gradonačelnika.

“Ravnateljica KBSD izvijestila je gradonačelnika o svim poduzetim mjerama i aktivnostima vezanim uz izvide na Zavodu za patologiju KBSD, uz prijedlog mjera koje se planiraju poduzeti. Ravnateljici je gradonačelnik iskazao puno povjerenje i dao podršku da nastavi provoditi Program aktivnosti, za koji joj je povjeren mandat”, poručili su u odgovoru na upit.