Švegović: ‘Na Piškornici se rade ‘kvazi-lagune’ na vrhu odlagališta’

27. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Švegović: ‘Na Piškornici se rade ‘kvazi-lagune’ na vrhu odlagališta’


‘Jako mi je fascinantno da direktor Piškornice sanacijskog odlagališta ne prizna svoju neodgovornost, odnosno on je po meni jako neodgovoran i nekompetentna osoba za ovu vrstu posla, s obzirom da se ne brine o okolišu nego se brine kako će jednog od suvlasnika, u ovom slučaju predstavnike Općine Koprivnički Ivanec na sve mile moguće načine opstruirati i medijski ocrniti, kazao je Mario Švegović, načelnik Općine Koprivnički Ivanec na početku konferencije za medije održane u srijedu na temu rada sanacijskog odlagališta Piškornica.

Dodao je kako i činjenica da je prošle godine potrošeno na medije 36.000 kuna umjesto da je sporni novac utrošen na dokumentaciju za izgradnju dodatne lagune po svim propisima umjesto što se izrađuje sada.

– Sad ne bi trebao raditi nekakve kvazi-lagune na vrhu odlagališta. Čovjek ne vodi brigu, ne zanima ga taj posao i njemu je bitno vjerojatno dok se to odlagalište ne zatvori, a onda brigo moja pređi na mještane općine Koprivnički Ivanec koja će morati vjerojatno morati sudjelovati u sanaciji svega što je ovdje učinjeno – objasnio je.

švegović presica piškornica (3)

Pojasnio je što se dogodilo kod situacije uzimanja uzorka vode koja je istjecala s odlagališta.

– Došli smo kada je već većina vode prošla na obližnje polje jer je tekla preko puta, no i dalje se vidjelo da se radi o većoj količini vode nego kako su kasnije naveli 500 litara. Spomenimo da smo mi nekih 800 metara udaljeni s naseljem i teški metali koji su iz te vode ušli u zemlju će kad tad doći u naše bunare – istaknuo je.

švegović presica piškornica (2)

Naveo je kako je siguran da će ga prozivati kako se o ovoj temi oglasio zbog skorašnjih lokalnih izbora, no istaknuo je da na spornu problematiku upozorava već četiri godine. Dodao je kako je jako razočaran jer se ništa nije promijenilo svo to vrijeme te kako se opet pokazalo da se Podravce iskorištava kako tko hoće.

švegović presica piškornica (7) švegović presica piškornica (6) švegović presica piškornica (4)

Facebook Comments