Zbog napada na 43-godišnju ženu, sukošanski svećenik Domagoj Kelava (43) sljedećih 15 dana provest će iza rešetaka zadarskoga zatvora, izvijestio je u srijedu glasnogovornik Općinskoga suda u Zadru Davor Dubravica.

U priopćenju se navodi da je zadarska policija u srijedu podigla optužni prijedlog protiv Kelave zbog prekršaja protiv javnog reda i mira te ga je istog dana dovela pred dežurnog suca Općinskog suda u Zadru.

Optužnim prijedlogom Kelavu terete da je 17. svibnja deset minuta poslije ponoći u Sukošanu, u Ulici Hrvatskih branitelja, na javnome mjestu dostupnom većem broju građana, narušio javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način na štetu 43-godišnje A. S.

Pri povratku u župnu kuću vidio je susjedu koja se vraćala s posla, izašao iz vozila i zatrčao se prema njoj glasno vičući: “Zbog tebe sam završio u zatvoru, p…. ti materina“, misleći na događaj s časnom sestrom koji je zbio 26. travnja ove godine, da bi je zatim uhvatio s obje ruke za vrat i počeo snažno stiskati. Žena se istrgnula, a Kelava ju je zatim odgurnuo, zbog čega je pala na tlo i zadobila površinsku ozljedu nožnog zgloba i stopala, stoji u priopćenju.

Sudac je nakon ispitivanja okrivljenika, zbog opasnosti od ponavljanja djela, odredio Kelavino  zadržavanje u maksimalnom zakonskom trajanju od petnaest dana, nakon čega je prepraćen u zadarski zatvor.

Na novinarski upit Dubravica je dodao kako nije poznato je li osumnjičenik u trenutku napada bio pod utjecajem alkohola jer nije izvršeno alkotestiranje.

Novi napad Kelava je počinio dva tjedna nakon što je napao 70-godišnju časnu sestru zbog čega je deset dana proveo u zatvoru, jer je Općinski sud u Zadru procijenio da bi mogao ponoviti nedjelo za koje su ga teretili.