Večeras je u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku održana svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorila predsjednica Olinka Gjigaš, koja je ujedno u ime domaćina pozdravila goste i uzvanike.

Sjednici su nazočili župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj, župnik župe sv. Brcka vlč. Zlatko Lepčić i ostali gosti i uzvanici.

IMG_7371_resize

Predsjednica Općinskog vijeća Olinka Gjigaš kazala je kako nakon nedavno održanih lokalnih izbora Općinsko vijeće čini 5 nezavisnih vijećnika, 3 vijećnika SDP-a te 1 vijećnik HDZ-a. -U ovom kratkom periodu održane su već dvije sjednice. Želimo biti ekipa konsenzusa i zajedništva, a ne sukoba, to dugujemo svojim mještanima koji su nam dali povjerenje. -kazala je Gjigaš istaknuvši kako nova garnitura ima ambicije postaviti Kalnik tamo gdje mu je mjesto.

IMG_7375_resize

Načelnik Krunoslav Đurec zahvalio se svim djelatnicima Općine, općinskim poduzećima, doktorici, župniku, ravnateljicama Osnovne škole i Dječjeg vrtića, vatrogascima te Stožeru civilne zaštite kao i arheolozima iz Instituta za arheologiju i Lidiji Bajuk, koja kao etnolog skuplja vrijednu građu vezanu za Kalnik.

-S obzirom da smo na početku mandata ne mogu govoriti o završenim projektima, ali mogu vam mogu obećati da ćemo provesti financijski održive i svrsishodne projekte, a stare nastaviti i dovršiti. Konsolidirat ćemo općinske financije i općinske tvrtke te potaknuti uspavani život Kalnika. -istaknuo je Đurec dodavši kako će se rad udruga dodatno poticati.

IMG_7377_resize

-U funkciju ćemo staviti Turističku zajednicu te zajedno sa susjednim općinama i Gradom Križevcima pozicionirati Kalnik. Želimo zaštititi kulturno i prirodno bogatstvo Kalnika, koje je važno za dolazak posjetitelja. -kazao je te naglasio kako je ostanak mladih, ali i dolazak novih obitelji posebno zahtjevan posao za ovakve općine i da će im to biti poseban izazov.

Također, Đurec je naglasio da će voditi brigu i o socijalnom aspektu te da žele stvoriti uvjete za kvalitetniji život svojih baka i djedova. Na kraju, Đurec se zahvalio djeci iz Osnovne škole Kalnik koja su nastupila na svečanosti.

IMG_7393_resize

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kazao je kako Kalnik može biti uspješniji, prosperitetniji te da zajedno s susjednim općinama i gradom Križevcima može u tome biti uspješan. -Počeci su teški, ali staze i putove koje ste odabrali su pokazali jasnu viziju za budućnost i optimizam i na tom putu nećete biti sami. Kalnik je sastavni dio Križevaca, a Križevci su dio Kalnika i potkalničkog Prigorja i zajedno s ovdje prisutnim načelnicima radit ćemo za prosperitet ovog kraja. -istaknuo je Rajn.

IMG_7405_resize

Župan Darko Koren kazao je kako nije klišej kada kaže da mu je stvarno drago da je danas u Kalniku. – Nekako smo se u ovom našem potkalničkom Prigorju okupili na jednoj polovici igrališta i mislim da je to jedan dobitak i pruža nam se jedna perspektiva ovog prostora. Kalnik kao jedna geografska cjelina ima veliku budućnost i perspektivu, a na nama je samo da vidim u kojem vremenu i kako ćemo tu perspektivu iskoristiti. -kazao je Koren poručivši kako je Županija otvorena i da će podržati sve što je u njenoj moći oko projekata.

Spomenimo da su još ujutro načelnik Đurec i predsjednica Gjigaš polaganjem vijenca kod središnjeg križa na kalničkom groblju odali počast svim preminulim stanovnicima Općine.

IMG_7363_resize IMG_7367_resize IMG_7369_resize IMG_7383_resize IMG_7390_resize IMG_7391_resize IMG_7400_resize IMG_7403_resize