Općina Peteranec danas je proslavila svoj 29. rođendan. Obilježavanje je započelo  polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša ispred spomenika Franu Galoviću i Ivanu Sabo liću te ispred Anđela mira u Peterancu te kod spomenika u Sigecu.

Proslava je nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća, a njoj su prisustvovali i izaslanica ispred predsjednika Republike Hrvatske, Jadranka Žarković, savjetnica predsjednika Republike za odgoj i  obrazovanje, direktorica Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Kočiša Čičin-Šain, predstavnici Koprivničko-križevačke županije te gradova i općina, institucija, ustanova, društava i udruga s područja Županije.

Dan Općine Peteranec (1)

„Od prošle godine do danas održano je 16 sjednica te doneseno preko 70 odluka i akata  bitnih za funkcioniranje Općine Peteranec, a očekivanja su i dalje velika. Živimo u predivnoj općini i na nama je odgovornost da i nadalje radimo najbolje što znamo, u interesu  sve tri sastavnice Općine i svih njihovih mještana”, rekla je prilikom obraćanja prisutnima predsjednica Općinskog vijeća Ivana Dombaj Čižmak.

Načelnik Ivan Derdić zahvalio je općinskom vijećnicima i timu s kojim je na čelu Općine  nešto više od godine dana na energičnom, upornom i razboritom radu koji daje rezultate:  „U periodu od godine dana pokrenuli smo rješavanje mnogih imovinsko-pravnih pi tanja koja će omogućiti realizaciju brojnih projekata poput obiteljskog parka u Sigecu i  sportsko-rekreativnog kompleksa u Peterancu te brojnih drugih. Pripremili smo brojnu  dokumentaciju i aplicirali smo na nacionalne i europske natječaje te Javne pozive kojima  ćemo osigurati sredstva za rekonstrukciju starog Mlina, rasvjetu do Koprivnice, ulaganja  u mjesna groblja, izgradnju staza te mnoge druge projekte i investicije. Osim infrastrukturnih i komunalnih projekata, podigli smo turističku ponudu na višu razinu i ulagali u  društveni i kulturni život naše Općine. Mnogo je planova i izazova pred nama, no volje,  želje, snage i timskog duha ne nedostaje i zato sam uvjeren da našu Općinu čekaju daljnji  rast i razvoj.”

Dan Općine Peteranec (4)

Jadranka Žarković, savjetnica predsjednika Republike Hrvatske za odgoj i obrazovanje  izrazila je zadovoljstvo školom i vrtićem, koji su preduvjet za razvoj sredine i ostanak mladih među kojima se sigurno krije neka umjetnička duša poput Sabolića, Galovića i ostalih  koji su svojim radovima promovirali ovaj kraj.

Također savjetnica Žarković istaknula je kako joj je bio posebni užitak i zadovoljstvo sudjelovati u obilježavanju Dana Općine Peteranec jer je osjetila zajedništvo i pozitivnu energiju koji  vladaju u Općini Peteranec. Napomenula je kako zajedništvo i volja za napretkom prelaze granice Općine te se osjećaju i u susjednim Općinama i Gradovima.

Dan Općine Peteranec (2)

Okupljenima su se obratili i zamjenica gradonačelnika Koprivnice Ksenija Ostriž, direktorica  Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Alenka Kočiša Čičin-Šain te načelnik Općine Drnje Petar Dombaj.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Peteranec održan je i prigodni kulturno-umjetnički pro gram, a na kraju se načelnik zahvalio svima i još jednom čestitao Dan općine, ali i blagdan  svetog Petra i Pavla, zaštitnika župe Peteranec.