Svečano uručene nagrade sudionicima natječaja „Moja županija bez korupcije“

12. prosinca 2017. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Svečano uručene nagrade sudionicima natječaja „Moja županija bez korupcije“


Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije u ponedjeljak je u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u Koprivnici nastavilo obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i to svečanim programom dodjele nagrada učenicima osnovnih i srednjih škola, čiji su radovi izabrani kao najbolji na kreativnom natječaju „Moja županija bez korupcije“.

U prvoj skupini učenika osnovne škole od prvog do četvrtog razreda, nagrade za prva mjesta osvojili su:

Za likovni rad:

Ema Doskočil

OŠ „Ljudevita Modeca“ 2.b razred, Križevci

Mentor: Suzana Balić, naziv rada: Život je ljepši bez korupcije

Za literarni rad:

Teo Hanžeković

OŠ „Braće Radić“, Koprivnica, 4.c razred

Mentor: Vesnica Mlinarić, naziv rada: Najljepši dar

Za najkreativniji rad:

Leda Igrić, Marko Pavlic i Mirjam Dolenec

OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, Koprivnica, 2.c razred,

Mentor: Đurđica Pošta, naziv rada: Hobotnica=korupcija

U drugoj skupini učenika osnovne škole od petog do osmog razreda, prve su nagrade osvojili:

Za likovni rad:

Sara Bednaić

OŠ „Koprivnički Bregi“, 8.b razred

Mentor: Ivana Devčić Rakijašić, naziv rada: Reci „Ne“ Korupciji

Za literarni rad:

Sebastijan Stančin

OŠ „Andrije Palmovića“ Rasinja, 6.a razred

Mentor: Marina Kovaček, naziv Rada: Korupcija

Za najkreativniji (video) rad:

David Humek

OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski, 7.b razred

Mentor: Božica Ruk, naziv Rada: Korupcija

U trećoj skupini učenika srednje škole, nagradu za najbolji likovni rad osvojila je:

Sabrina Ivančan

Srednja škola Koprivnica, 1. i razred

Mentor: Sanja Rabadžija, naziv rada: Moja županija bez korupcije

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić tom je prilikom čestitao učenicima i i mentorima te kazao: „Svoj doprinos borbi protiv korupcije Koprivničko-križevačka županija daje kroz Antikorupcijsko povjerenstvo, koje je savjetodavno tijelo Županijske skupštine osnovano 2014. godine, a svojim radom nastoji ohrabriti građane na uočavanje, prijavljivanje i sprečavanje korupcije.

bez korupcije2

Uz brojne aktivnosti, Povjerenstvo je po treći put raspisalo i kreativni natječaj „Moja županija bez korupcije“ kojim se školarcima razvija svijest o važnosti uloge građana i uloge osobne odgovornosti u stvaranju društva s nultom tolerancijom na korupciju, a ove je godine sudjelovalo 15 škola sa 60-tak radova.“

Predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš dodala je kako su učenici, iako tek na pragu života, shvatili da korupcija predstavlja ozbiljan društveni problem.

bez korupcije3

„Neki su nas radovi nasmijali, neki malo i rastužili, ali svi smo bili ponosni na vas što ste iskreno i s puno mašte i kreativnosti progovorili o nečemu što bi više trebalo smetati nas odrasle, kojima ste poslali jasnu poruku da je korupcija nešto što ne želite u svom odrastanju. Želim vam zahvaliti što nam otvarate oči i tjerate nas na promišljanje te se nadamo kako ćemo iz godine u godinu imati još veći odaziv na ovom natječaju i uspješno se boriti protiv korupcije.“, istaknula je Jadranka Lakuš.

Okupljenima su se na temu borbe protiv korupcije obratili i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić te Kristijan Ujalki u ime Knjižnice, kao domaćina i suorganizatora.

Zamjenik Ljubić, predsjednica Lakuš i član Povjerenstva, a ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar nagrađenim su učenicima, mentorima i školama uručili zahvalnice, a prvonagrađenima i novčane nagrade u iznosu 1.000,00 kuna, koje su osigurane u proračunu Županije. Također, svima nagrađenima uručene su i prigodne društvene igre “Čovječe ne korumpiraj se”.

prigorski.hr

Facebook Comments