Razvojna agencija grada Vrbovca u suradnji s POU “Algebra” iz Zagreba kao pružateljem edukacijskih usluga, organizirala je provedbu programa obrazovanja “Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova” koja je bila namijenjena djelatnicima grada Vrbovca i institucija u vlasništvu grada Vrbovca.

Polaznici programa osposobljeni su za pronalazak i prepoznavanje prilika za ostvarenje financiranja projekata iz strukturnih fondova EU, razvijanje projektnih ideja te njihovu razradu i provedbu. Četrnaestero polaznika, Valentina Martinčić Gradiček, Alojzija Tvorić Kučko, Davor Lujić, Jelena Mucko, Sanja Lazić Wardell, Višnja Marjanac, Martina Smerić, Ivan Ratkajec, Maja Novosel, Anita Ranogajec, Edina Operta, Tvrtko Jakšić, Robert Haić i Tomislav Grežina uspješno su obranili završni rad i time stekli uvjete za upis obrazovanja u e-radnu knjižicu.

Opći cilj provedbe programa obrazovanja “Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova” je podizanje razine znanja i vještina djelatnika grada Vrbovca i institucija u vlasništvu grada Vrbovca iz područja pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova što će doprinijeti razvoju grada Vrbovca realizacijom tih projekata.

Specifični cilj ili svrha provedbe programa obrazovanja je da se gradu Vrbovcu i institucijama u vlasništvu grada Vrbovca omogući brzo i efikasno apliciranje na otvorene natječaje za sufinanciranje projekata iz EU fondova. Kao rezultat edukacije, izrađeno je pet nacrta projekata koji su u skladu sa strateškim dokumentom (Razvojna strategija Grada Vrbovca 2015. -2020.), od čega su dva projekta već aplicirana na EU natječaje, od kojih je jedan dobio bespovratna sredstva, a drugi je trenutno u postupku kvalitatativne ocjene.

Ravnatelj Razvojne agencije Grada Vrbovca Stjepan Krklec napomenuo je kako je ukupno trajanje predmetnog programa obrazovanja bilo 120 školskih sati. – Pohađanje programa izvršeno  je u periodu od travnja do listopada 2016. godine u Vrbovcu prema usvojenom rasporedu predavanja – kazao je Krklec.

Diplome je podijelio predavač i mentor Mario Protulipac (Algebra).

rag1 rag2 rag3 rag4 rag5 rag6 rag7 rag8 rag9 rag10 rag11 rag12 rag13 rag14 rag15 rag16 rag17

prigorski.hr