SVEČANO OTVORENO KINO U KRIŽEVCIMA – KARTE RASPRODANE Zamjenik gradonačelnika Šaško: Dobro došli u ovu predivnu dvoranu koja će biti jedna od ljepših malih dvorana u Hrvatskoj

6. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Križevci SVEČANO OTVORENO KINO U KRIŽEVCIMA – KARTE RASPRODANE Zamjenik gradonačelnika Šaško: Dobro došli u ovu predivnu dvoranu koja će biti jedna od ljepših malih dvorana u Hrvatskoj


Novouređena multimedijska kino dvorana u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka svečano je večeras otvorena u Križevcima.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić zahvalila je gospođi Jeleni Velić na ustupljenom prostoru u KPC-u i Gradu na ukazanom povjerenju da Pučko otvoreno učilište vodi kino.

-Kino je prekrasno zbog vizualnog dojma i zbog toga što je tehnički vrhunski opremljeno od projektora do savršenog zvuka. Kino je prilagođeno i osobama s invaliditetom. Građani redovito moraju pratiti stranice kino.krizevci.hr gdje se može rezervirati mjesto i može se pratiti ponuda filmova.

kino12

Potrudit ćemo se ponuditi vrhunske filmove, a za one za koje će biti velika potražnja njih ćemo i ponoviti. Imali smo želju za paketom “Kino Križevci” uz kokice i sokove, ali nas je Covid kriza zakočila – kazala je ravnateljica i dodala kako kino raspolaže 82 mjesta.

U kino možemo pustiti samo 25 osoba. građani su oduševljeni i kad smo objavili da se otvara kino, karte su planule u samo dva sata – zaključila je Željka Šunjić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško nije krio zadovoljstvo. – Dobro došli u ovu predivnu dvoranu koja će biti jedna od ljepših malih dvorana u Hrvatskoj. Prošlo je 15 godina od zadnje komercijalne projekcije filma u kinu u Križevcima.

kino16

Jedan dio mladih građana nikad nije imao priliku biti u kinu, a sva istraživanja unazad nekoliko godina su pokazivala da je kino najpoželjnije što fali u gradu – kazao je Šaško i napomenuo kako je plan podići i kino scenu koja je zamrla nakon zatvaranja starog kina.

-Dvorana će se moći koristiti i za druga događanja, poslovne sastanke i prezentacije, ali prvenstveno će ovdje biti kino. Pozivam i nostalgičare da dođu u dvoranu i sve one koji žale za starom dvoranom kina. Neka dođu ovdje i pogledaju i da daju komentar – rekao je Šaško i dodao kako je vrijeme dvorana sa 400 i više mjesta prošlost.

Svečano su rezanjem vrpce  križevačko kino otvorili ravnateljica POU-a Željka Šunjić, direktorica KPC-a Jelena Velić i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško. Svečanosti su nazočili i zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, pročelnici i drugi gosti.

kino1 kino2 kino3 kino4 kino5 kino6 kino7 kino8 kino10 kino11 kino12 kino13 kino14 kino15 kino16 kino17 kino18 kino19 kino21

Kino službeno počinje s prvim projekcijama u petak, 7. svibnja.

Na repertoaru ovog vikenda naći će se filmovi koji su na prestižnoj dodjeli nagrada Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti osvojili brojne Oscare.

Tako će kino otvoriti svoja vrata u 18 sati prikazom filma Djevojka koja obećava koji je dobio Oscar za najbolji originalni scenarij.

U 21 sat prikazat će se film Zemlja nomada koji je osvojio Oscar za najbolji film, najbolju glavnu žensku ulogu i režiju, a dobitnik je i Zlatnog globusa za najbolju dramu i najbolju redateljicu. Mislilo se i na najmlađe sugrađane pa će oni ovog vikenda moći u Kinu Križevci pogledati dugometražni animirani film Pazi se čarobnjaka.

Cijena ulaznice bit će 25 kuna odnosno 30 kuna za 3D projekcije, no tijekom cijelog mjeseca svibnja povodom otvorenja kina ulaznice se neće naplaćivati. Iako kino dvorana ima ukupno 82 mjesta, s obzirom na trenutno važeće epidemiološke mjere koje su na snazi radi sprječavanja širenja bolesti COVID-19, maksimalno mogući broj ljudi koji može biti istovremeno u dvorani je 25, a iz istog razloga trenutno je zabranjena konzumacija hrane i pića tijekom projekcija.

 

Facebook Comments


[ssba]