🖼️ Svečano otvorena nova sportska dvorana u Koprivnici; jedna od prvih dvorana u Hrvatskoj napravljena od alucinka

5. svibnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🖼️ Svečano otvorena nova sportska dvorana u Koprivnici; jedna od prvih dvorana u Hrvatskoj napravljena od alucinka


Svečano je otvorena nova sportska dvorana u Koprivnici. Riječ je o dvorani Osnovne škole Đuro Ester koju je izgradila križevačka tvrtka Radnik, a koja je ostvarila desetljećima sanjani san brojnih generacija učenika i učitelja škole. Da imaju prikladan prostor za održavanje nastave tjelesne kulture te razna sportska natjecanja i održavanje brojnih priredaba.

Radovi na izgradnji započeli su u listopadu 2020. godine, a završeni su u travnju 2021. godine. Zgrada dvorane sastoji se od dva dijela. Prvi je sama dvorana, a drugi su zajedničke prostorije, odnosno svlačionice, sanitarni dio i ostali popratni sadržaji. U dvorani je iscrtano pet različitih sportskih terena.

– U 62 godine mnogi su ljudi imali želju ovdje izgraditi dvoranu za oko 800 učenika, a današnji gradonačelnik i svi njegovi suradnici to su i realizirali. Hvala Vam na tome. Ovo je povijesni trenutak kada se san mnogih ostvario. Presretni smo što je dvorana dovoljno velika za održavanje nastave, ali i sportskih događanja, te što je akustična i moći ćemo održavati kulturna događanja – kazala je ravnateljica OŠ ‘Đuro Ester’ Sanja Prelogović.

sanja prelogović

Vanjske dimenzije dvorane su 54×27 metara, površine oko 1420 kvadrata i visine oko 12 metara tako da će se u njoj moći odigravati i odbojkaške utakmice. Ključna konstrukcija dvorane napravljena je od modernog materijala alucinka, a ovo je jedan od prvih projekata u Republici Hrvatskoj koji ga koristi. Objekt je u potpunosti ventiliran s ugrađenim modernim osvjetljenjem.

– Neka ovaj objekt služi svim naraštajima, budućim generacijama i doprinosu svima ovdje u Koprivnici, ali i Hrvatskoj – kazao je Mirko Habijanec, predsjednik Uprave Radnika nakon čega je školi poklonio sliku koprivničkog umjetnika Ivana Andrašića.

mirko habijanec slika

U sklopu dvorane obnovljeno je i parkiralište s pedesetak mjesta i autobusnim stajalištem. Osim za potrebe nastavnih aktivnosti, dvorana će biti na raspolaganju i za druge sportske i kulturne aktivnosti klubova i udruga koji djeluju na području grada Koprivnice, a to će zasigurno unaprijediti amaterski i profesionalni sportski život građana Koprivnice.

mišel jakšić

– Vjerujem da bi i pokojni Vinko Zember bio danas jako sretan da vidi da je dvorana konačno pod krovom i zato svima onima koji svakodnevno brinu o školi veliko hvala jer je ova škola to čekala desetljećima, a svojim rezultatima to je zavrijedila davno – kazao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Investitor izgradnje dvorane je Gradsko komunalno poduzeće Komunalac Koprivnica, a vrijednost izgradnje je 10,5 milijuna kuna bez PDV-a, dok je vrijednost opremanja dvorane 750 tisuća kuna bez PDV-a.

oš đuro ester dvorana (4) oš đuro ester dvorana (7) mirko habijanec dvorana oš đuro ester (2) dvorana oš đuro ester (3) dvorana oš đuro ester (4) dvorana oš đuro ester (5) dvorana oš đuro ester (6) dvorana oš đuro ester (9) dvorana oš đuro ester (12) dvorana oš đuro ester (13) dvorana oš đuro ester (14) dvorana oš đuro ester (15) dvorana oš đuro ester (16) dvorana oš đuro ester (17) dvorana oš đuro ester (18) dvorana oš đuro ester (19) dvorana oš đuro ester (1) habijanec jakšić prelogović

Facebook Comments