U prostoru bivše vojarne u petak 15. svibnja 2015.  u Križevcima svečano je otvoren Dom za starije i teško bolesne odrasle osobe “Senior Care”.

Na svečanosti otvorenja pozdravnim riječima obratili su se predsjednik uprave tvrtke “Bauerfeind” Karl Schmidt, vlasnik tvrtke M.A.D. Davor Vukmirić, predsjednik Udruge Matice umirovljenika i starijih osoba Križevci  Ivan Matušin, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik ministra rada i mirovinskog sustava Božidar Štubelj i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg.

Karl Schmidt se posebno zahvalio “malim” ljudima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta. Davor Vukmirić je riječi zahvale uputio svim političkim strukturama, izvođačima, svojoj obitelji i svim dobrim ljudima koji su na bilo koji način pomogli da Dom “Senior Care” što prije zaživi.

Ivan Matušin je budućim korisnicima poželio dug boravak u domu “Senior Care”. “Ovaj dom je jedinstven projekt u Republici Hrvatskoj”, napomenuo je Darko Koren.

Božidar Štubelj se prisjetio devedesetih godina i vremena izvlačenja topova i naoružanja iz prostora bivše vojarne. Bivša vojarna je u relativno kratkom vremenu poprimila drugačiji izgled i nove sadržaje, rekao je Štubelj. Smještaj korisnicima će subvencionirati Grad Križevci i Koprivničko-križevačka županija, istaknuo je Branko Hrg.

Rezanjem vrpce Dom je svečano otvorio križevački gradonačelnik Branko Hrg, a prostor je blagoslovio izaslanik bjelovarsko-križevačkog biskupa Vjekoslava Huzjaka mons. Stjepan Ptiček.

Kapacitet Doma je stotinjak korisnika u kojem je radno mjesto pronašlo 15 osoba.

Dom je prilagođen potrebama osoba treće životne dobi. Ustanova je građena u jednoj razini, bez liftova i stepenica. U sklopu Doma nalaze se liječnička ordinacija, prostor za fizikalnu terapiju, trgovina medicinskom opremom, kafić, frizerski salon, vježbaonica, čitaonica, kapelica i vešeraj.

Brigu o korisnicima vodit će socijalna radnica, fizioterapeutkinja, radni terapeut, glavna medicinska sestra, medicinske sestre i njegovateljice.

Ravnateljica Doma je Sandra Brkić.

prigorski.hr

profoto studio