Općina Breznica, koja štuje svetu Mariju Magdalenu kao svoju zaštitnicu, svečanom je sjednicom općinskoga vijeća obilježila svoj Dan

Sjednicu je otvorio potpredsjednik općinskog vijeća Ivan Andrašek, dok je izvješće o radu općine podnio općinski načelnik Stjepan Krobot koji je istaknuo je kako su najvažniji provedeni projekti bili vezani uz modernizaciju nerazvrstanih cesta, organizaciju javne led rasvjete i otvaranje treće vrtićke
skupine u postojećem dječjem vrtiću Pčelica u Breznici.

No, unatoč svemu kapacitet dječjeg vrtića već je premalen, a broj polaznika veći nego li to standardi dopuštaju, tako da će u suradnji sa susjednom općinom Breznički Hum općina Breznica uskoro početi graditi još jedan novi vrtić kapaciteta 64 polaznika.

Istaknuo je i potrebu za novom školskom sportskom dvoranom koju općina Breznica još nema a koja predstavlja potrebu za normalno odvijanje školskoga športskog obrazovanja kao i aktivnosti udruga i sportskih klubova s područja.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, i sam rodom iz okolnog mjesta Čanjeva, prilikom čestitke Brezničanima u svom je govoru obećao svu moguću pomoć pri pripremi i izgradnji nove sportske dvorane koja će biti izgrađena uz postojeću osnovnu školu u Bisagu.

U kulturnom programu nastupili su članovi Udruge umirovljenika Prigorčica iz Breznice i orkestar Limene glazbe Sveti Martin iz Brezničkog Huma.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, županijska vijećnica Jadranka Bahlen, gospodarstvenik Stjepan Šafran te načelnici susjednih općina.

breznica2 breznica8 breznica9 breznica10 breznica11