Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka održana je u petak, povodom 22. obljetnice Općine Gornja Rijeka.

Sjednicu je vodio predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Borjan koji je pozdravio sve prisutne goste i uzvanike, među kojima je bila i izaslanica predsjednika Republike Hrvatske, Melita Mulić.

gornja-rijeka-10

Načelnik Općine Gornja Rijeka, Darko Fištrović, osvrnuo se na stanje u Općini te na planove za budućnost.

Nabrajajući brojne projekte koje su realizirali, spomenuo je izgradnju dječjeg vrtića, koji je u ožujku ove godine i počeo s radom. “Na sreću, imamo i problem da nemamo dovoljno mjesta za djecu. Kandidirali smo se i za dogradnju prostora za još jednu skupinu djece i njihovu igraonicu, povećali smo naknade za novorođenčad, a učenicima osnovnih škola smo osigurali besplatne radne materijale, a projektiramo i dom za starije i nemoćne”, naglasio je načelnik Fištrović.

Također je spomenuo izgradnju trga, za čije se troškove čeka i povrat sredstava, ali i asfaltiranje ceste na području Općine. “Sljedeći cilj nam je vodna infrastruktura, na području općine imamo dva naselja koja nemaju javni vodovod. Nadamo se i da će nas Hrvatske vode prepoznati i pomoći ovom projektu.”, poručio je načelnik.

gornja-rijeka-23

Gradonačelnik grada Križevaca, Mario Rajn, pozdravio je sve prisutne i čestitao 22. obljetnicu Općine Gornja Rijeka te se osvrnuo na razvoj ruralnog turizma i razvoj komunalne infrastrukture na općinskom području. “Grad Križevci će uvijek biti partner, kao što je nastojao i do sada biti!”, poručio je gradonačelnik Rajn.

gornja-rijeka-31

Župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren, kazao je kako je Osnovna škola u Gornjoj Rijeci primjer kvalitetnog rada županijskog upravljanja školama u svim lokalnim općinama.

“Puno se napravilo. Rekonstruirana je dvorana, ugrađeni su foto-paneli, zamijenjeno je krovište. Kod vrtića smo sudjelovali s imovinsko-pravnim dodatkom. Nova zgrada ambulante je kruna svega!”, zaključio je župan Darko Koren.

gornja-rijeka-38

Izaslanica predsjednika Republike Hrvatske i savjetnica za ljudska prava i civilno društvo, Melita Mulić, prenijela je pozdrave i čestitke predsjednika Zorana Milanovića.

“Iznimna mi je čast i zadovoljstvo po prvi puta biti ovdje jer smatram privilegijom i radošću doći u kraj koji smatram vrlo žilavim. S obzirom na demografske trendove u Republici Hrvatskoj i opći pad broja stanovnika, izdvajanje novca za vrtić puno znači. Ljudi ovog kraja su vrlo prilagodljivi i vrlo okretni. Skloni su poljoprivredi i malom privatnom poduzetništvu i obrtu. Uvijek se nađe način da se tu i ostane.”, poručila je savjetnica predsjednika Republike Hrvatske.

gornja-rijeka-43

Svečanoj sjednici su uz članove Općinskog vijeća prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, načelnik Svetog Ivana Žabna Nenad Bošnjak, predsjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik Olinka Gjigaš, članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i predstavnici vatrogasne zajednice, komunalnih i javnih poduzeća, općinske knjižnice i dječjeg vrtića, zdravstva i školstva.

gornja-rijeka-01 gornja-rijeka-02 gornja-rijeka-03 gornja-rijeka-04 gornja-rijeka-05 gornja-rijeka-06 gornja-rijeka-07 gornja-rijeka-08 gornja-rijeka-09 gornja-rijeka-11 gornja-rijeka-12 gornja-rijeka-13 gornja-rijeka-15 gornja-rijeka-16 gornja-rijeka-17 gornja-rijeka-18 gornja-rijeka-19 gornja-rijeka-21 gornja-rijeka-22 gornja-rijeka-24 gornja-rijeka-25 gornja-rijeka-26 gornja-rijeka-27 gornja-rijeka-28 gornja-rijeka-29 gornja-rijeka-30 gornja-rijeka-32 gornja-rijeka-33 gornja-rijeka-34 gornja-rijeka-35 gornja-rijeka-36 gornja-rijeka-37 gornja-rijeka-39 gornja-rijeka-41 gornja-rijeka-42 gornja-rijeka-44 gornja-rijeka-45 gornja-rijeka-46 gornja-rijeka-47