Općina Koprivnički Ivanec slavi dan općine i svojeg zaštitnika župe, svetog Ivana Krstitelja.

U Društvenom domu  u petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Koprivnički Ivanec, uz prisustvo brojnih uzvanika i gostiju. Na početku sjednice, općinski načelnik Zoran Vrabelj pozdravio je sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu, osvrnuvši se na proteklu godinu i sva ulaganja koja je općina ostvarila.

-Ulagali smo u infrastrukturu, u pješačke staze, u ceste, u dječja igrališta, sportske objekte pa sve do poduzetnika, mladih i ostalih. Sve te investicije koje smo radili, ne bi bilo bez podrške županije, PORA-e i svih ostalih poslovnih subjekata koji su nam pomagali – kazao je načelnik i dodao kako planiraju graditi novi vrtić, školu, sportsku dvoranu, ljekarnu te liječničku ordinaciju.

Sjednici je prisustvovao Mišel Jakšić, saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice. Čestitao je stanovnicima Koprivničkog Ivanca njihov dan.

-Lijepo je znati da sve ono što ste si zacrtali ide svojim tijekom i da se možete pohvaliti iskoracima na području komunalne infrastrukture i na području sportskog života. Drago mi je da u Ivancu zajedno razvijate život općine na dobrobit mještanki i mještana – pohvalio je gradonačelnik vodstvo Koprivničkog Ivanca posebice toga što su se uhvatili u koštac s europskim projektima te projektima u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti

Izrazio je zadovoljstvo zbog novoizgrađene pješačke staze na relaciji Koprivnički Ivanec-Koprivnica.

-Nije Koprivnica otok, koliko će biti jake okolne općine i jaka okolna mjesta, toliko će biti jaka i Koprivnica – zaključio je Jakšić.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren najavio je projekt koji Županija ima u planu za ovu podravsku općinu.

-Planiramo kandidirati izgradnju nove osnovne škole u Općini Koprivnički Ivanec zajedno s pripadajućom dvoranom, isto tako, cjelokupni obrazovni sustav podići na višu razinu koja garantira jedno suvremeno osnovnoškolsko obrazovanje. Ovo je jedna prekrasna mala podravska općina koja živi intenzivan život na radost svih onih koji su pronašli ovdje dom – poručio je župan i uputio čestitki Ivančankama i Ivančanima.

Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković te mnogi drugi predstavnici društveno-političkih organizacija,  gospodarstvenici i predstavnici udruga.

Nakon svečane sjednice uslijedilo je tradicionalno paljenje Krijesa uz nezaobilazni zabavni program i bogatu gastronomsku ponudu.

svecana-sjednica-01 svecana-sjednica-02 svecana-sjednica-03 svecana-sjednica-04 svecana-sjednica-05 svecana-sjednica-06 svecana-sjednica-07 svecana-sjednica-08 svecana-sjednica-09 svecana-sjednica-10 svecana-sjednica-11 svecana-sjednica-12 svecana-sjednica-13 svecana-sjednica-14 svecana-sjednica-15 svecana-sjednica-16 svecana-sjednica-17 svecana-sjednica-18 svecana-sjednica-19 svecana-sjednica-20 svecana-sjednica-21 svecana-sjednica-22 svecana-sjednica-23 svecana-sjednica-25 svecana-sjednica-26 svecana-sjednica-27 svecana-sjednica-28 svecana-sjednica-29 svecana-sjednica-30 svecana-sjednica-31