Sve parnice oko zemljišta bivšeg Bjelovarskog vrta gotove, Grad će tražiti predaju zemljišta u svoje vlasništvo

30. listopada 2019. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Sve parnice oko zemljišta bivšeg Bjelovarskog vrta gotove, Grad će tražiti predaju zemljišta u svoje vlasništvo


Nenad Nekvapil (SDP) na ovotjednoj 18. sjednici Gradskog vijeća Grada Bjelovara održanoj u utorak poslijepodne, uputio je pitanje oko problema Bjelovarskog vrta u Ulici Lovre Matačića u Bjelovaru, koji se ne održava već više od 10 godina.

– Tamo je džungla, komotno bi se mogao snimiti novi nastavak Jurassic Park-a. Tamo je svako svakoga tužio pa me zanima tko točno vodi sud protiv koga i do kuda je došlo to suđenje, odnosno kada se može očekivati kraj suđenja – upitao je Nekvapil.

Dodao je kako se radi o izuzetno velikoj površini od gotovo 6 hektara, za koju bi bilo dobro da se stavi u funkciju.

Željka Vizi, voditeljica Odsjeka za naplatu i pravne poslove Grada Bjelovara istaknula je da što se tiče sudskog spora Grad Bjelovar nije imao aktivnu legitimaciju za sudjelovanje u postupku, nego je postupak vodilo Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u ime Republike Hrvatske, dok je s druge strane bilo trgovačko društvo Zrin iz Varaždina.

– U međuvremenu, kako je tekao spor, Zrin je završio u stečaju, ali njegov status je i dalje aktivan. Sve parnice koje se tiču zemljišta bivšeg Bjelovarskog vrta su gotove, sada se samo čeka samo uredovanje na terenu radi predavanja u posjed – kazala je te dodala kako će se predaja spornih zemljišta tražiti u korist Grada Bjelovara.

prigorski.hr

Facebook Comments