Sve bliže kraju radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu

19. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno Sve bliže kraju radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a u Đurđevcu


Radovi na energetskoj obnovi bivše zgrade MUP-a krenuli su krajem prošle godine. Iz Grada Đurđevca poručuju kako radovi izvrsno prate planiranu dinamiku izvođenja, a nije ih zaustavila niti pandemija koronavirusa.

Nakon što su srušeni unutarnji pregradni zidovi te je postavljena nova stolarija i instalacije krenuli su radovi na unutrašnjem uređenju zgrade, a trenutno se suše podne glazure nakon čega će se krenuti s postavom poda i soboslikarskim radovima.

Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a bila je neučinkovita zbog brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Projektom će se zamijeniti krovište, izraditi toplinska vanjska ovojnica zgrade, ugradit će se nova stolarija, modernizirat će se sustav rasvjete, te će se postaviti novi centralni sustav grijanja čime se očekuje da će se smanjiti potrošnja toplinske energije preko 65% te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

– Ovo je još jedan projekt koji dokazuje da se u Đurđevcu ozbiljno radi i planira. Za sada nas vremenske prilike dobro služe te vjerujem da ćemo i ovaj projekt završiti u roku- rekao je Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Nakon što završi obnova bivše zgrade MUP-a, plan je da u njoj budu smještene sve gradske službe i ostale službe za rad s građanima, kako bi građani sve administrativne poslove mogle obaviti na jednom mjestu u gradu.

-Sadašnji uvjeti gdje djelatnici Grada rade su ispod svake razine, vjerujem da će u tim novim prostorima nastaviti s misijom da naš grad pretvorimo u moderan europski gradić. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora, te prati naš plan uređenja grada i vizure zacrtane u našoj Prostorno planskoj studiji. Polako, prateći tu studiju mijenjamo vizuru i lice našega grada – objasnio je gradonačelnik.

Vrijednost projekta iznosi 7.420.747,61 kuna, Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje ovog projekta s 2.326.047,25 kuna EU sredstava, te je dio odobren preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.479.163,16 kuna, a ostatak sredstava osigurao je sam Grad Đurđevac iz svog proračuna.

Facebook Comments