Sv. Marko Križevčanin proslavljen u Skradniku

14. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Vjera Sv. Marko Križevčanin proslavljen u Skradniku

Ika.hr


U nedjelju 13. rujna održana je u župi Oštarije u Skradniku svečana proslava naslovnika filijale, njihove kapele i Dobrotvornoga podupirajućeg društva Sv. Marka Križevčanina.

Misu je predslavio novi župnik Oštarija Pejo Ivkić u suslavlju župnika Tounja i Kamenice Josipa Štefančića, dok je pjevanje predvodio mješoviti zbor Oštarija uz orguljsku pratnju Mihaela Peca. Zbog pandemije koronavirusa ove godine je izostala tradicionalna procesija od osnovne škole do kapele, a izostao je dolazak ostalih sličnih dobrotvornih društava iz Ogulina i okolice.

Untitled-1_95

„Sv. Marko Križevčanin dobar je primjer Božjeg sluge koji je htio da vjera uđe u sve ljude, zbog čega je na kraju platio odrubljivanjem glave“, poručio je na početku propovijedi vlč. Ivkić te nastavio. „Da čovjek ne bi postao stara ruševina mora biti duhovno zreo i jak baš kao sv. Marko. Životom često lutamo uz bujice nepravdi i neshvaćanja. Zato svoj život trebamo preuzeti u svoje ruke, baš kao sv. Marko. Bog nas želi probuditi za sadašnju stvarnost u kojoj mi, nažalost, često preuzimamo tuđe a ne Božje recepte. Na zemlji trebamo ostaviti svoje otiske baš kao naš svetac i rasti ne samo fizički već i duhovno uz njegov zagovor, zaključio je propovjednik.

ika.hr