Za monitoring i provedene tretmane komaraca na području grada Osijeka do sada je ukupno utrošeno 1.475.000 eura od planiranih 1,5 milijuna, što znači da je za daljnje tretmane preostalo još oko 25 tisuća eura, rekao je u petak zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin.

Iznoseći podatke Vulin je na konferenciji za novinare ocijenio kako je ovogodišnja borba protiv komaraca dala svoje rezultate, a utrošena sredstva opravdana, jer su omogućila da se veći dio ljeta u Osijeku moglo boraviti na otvorenom.

Također je izvijestio da je Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije (NZJZ OBŽ) izdao osam novih preporuka za adulticidno tretiranje komaraca sa zemlje, koji će se provesti večeras na području Josipovca, Višnjevca, Sarvaša, Nemetina, Podravlja, Klise, Tvrđavice, Tvrđe i Juga 2.

“U srijedu, 20. rujna najveći broj komaraca po klopci bio je u Sarvašu (4606), Nemetinu (2937), Podravlju (1929), Klisi (1672) i Tvrđavici (668), a najmanje u centru Osijeka (9) te su temeljem tih podataka i izdane nove preporuke”, kazao je Vulin.

Zajedno s tim najnovijim preporukama u ovoj godini ukupno je provedeno 183 tretmana suzbijanja komaraca, dodao je.