Klub zastupnika Hrvatskih suverenista otvorio je u utorak u prostorijama Hrvatskog sabora izložbu “Otac domovine, dr. Ante Starčević” pozvavši još jednom da se 23. svibnja, datum rođenja Starčevića, obilježava kao spomendan.

U veljači smo uputili u proceduru izmjene Zakona o spomendanima i blagdanima tražeći da se usvoji spomendan Ocu domovine Anti Starčeviću, podsjetio je zastupnik Suverenista Marko Milanović Litre otvarajući izložbu.

„Jubilej od 200. godina od rođenje Ante Starčevića nije samo spomen na jednu osobu već i na državotvornu misiju koju je on vizionarski prepoznao u borbi za suverenu Hrvatsku i neovisnost hrvatskog narod”, kazao je Milanović Litre  i dodao kako veliki dio javnosti i političara krivo percipira Starčevićevu politiku.

Izložba u prostoru kod Bašćanske ploče obuhvaća deset plakata koji prikazuju život Ante Starčevića a autor je Milanović Litre. Milanović Litre autor je i internetske stranica na kojoj se nalazi peticija za uspostavu spomendana Ocu domovine.

Klub zastupnika Hrvatskih suverenista organizirao je u utorak i okrugli stol povodom obilježavanja 200. obljetnice rođenja dr. Ante Starčevića.