Redoviti mjesečni susret svećenika Bjelovarsko-križevačke biskupije održan je u ponedjeljak 8. veljače u prostorijama zgrade “Croatia osiguranja” u Bjelovaru. Nakon molitve Srednjega časa, koju je predvodio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak, uslijedio je pozdrav okupljenim svećenicima te uvod, u kojem se biskup Huzjak kratko osvrnuo na sadašnje stanje u Crkvi, svijetu, domovini, kao i Bjelovarsko-križevačkoj biskupiji.

Biskup se posebno dotaknuo događanja vezanih uz minuli Teološko-pastoralni tjedan te aktualnosti povezanih s Godinom Božjeg milosrđa, osobito onih koje se odnose na Bjelovarsko-križevačku biskupiju, a to je Dan potpunog oprosta u crkvama biskupije za koji je određen Dan velike korizmene ispovijedi u svakoj župi.
Biskupijski povjerenik za mlade Zoran Grgić predstavio je plan ovogodišnjega biskupijskog planinarskog križnog puta koji će se održati u subotu 27. veljače na relaciji Gradec – Križevci. Vlč. Grgić izložio je i plan sudjelovanja na Svjetskom susretu mladih u Krakovu.

Povjerenik za pastoral braka i obitelji Milan Kerš predstavio je molitvenu inicijativu “40 dana za život” koja na Pepelnicu započinje u Bjelovaru. Vlč. Kerš potaknuo je svećenike na zauzetiji rad oko smanjenja iseljavanja stanovništva s područja Bjelovarsko-križevačke biskupije, kao i kvalitetniji zalaganje u pripremi za brak. Gost susreta bio je mr. Siniša Vujičić, domaći sin, svećenik Riječke nadbiskupije, koji je govorio o reformi kanonskog postupka za parnice proglašenja ništavosti ženidbe.

prigorski.hr/ika.hr