S obzirom da je subotnji susret HNL-a između NK Osijek i NK Hajduk proglašen utakmicom visokog rizika, osječko-baranjska policija pozvala je navijače da se pridržavaju odredbi Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz policije su priopćili kako se poziv navijačima odnosi osobito na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane na fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice, poručuju.

Na ulazima na osječki stadion “Opus Arena” zaštitarska služba provodit će sigurnosne preglede, a zabranjeno je nošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u prostor sportskog objekta u alkoholiziranom stanju.

Što se tiče gostujućih navijača, njihov je prihvat organiziran na izlazu s autoceste A5 u Osijek. Sve organizirane skupine bit će dopraćene do parkirališnog prostora Streljane Pampas u Ulici Šandora Petefija, odakle će busevima biti prevezeni na stadion.

Policija će sukladno zakonskim ovlastima prije, za vrijeme i nakon završetka utakmice audio i video snimati te fotografirati javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima, ističu u PU osječko-baranjskoj.