Nena Bošnjak, grafička dizajnerica iz Vrbovca afinitet prema likovnom izražavanju otkrila je još za vrijeme osnovnog obrazovanja u Gradecu, te je nastavila likovno djelovati tijekom života, kao i izražavati se kroz fotografiju i digitalni kolaž.

Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u Hrvatskoj te van granica, a sudionica je likovnih kolonija i humanitarnih akcija. Samostalno izlaže u Vrbovcu, Dubravi, Zagrebu i Rijeci.

– Svoj put u svijet slike, Nena Bošnjak je započela kao crtač. Već na tim početnim listovima bio je definiran njen slikarski credo. Raslinje i bizarni florealni motivi bili su smješteni u prostore pejzaža, ali su ga nadrasli i u određenim situacijama negirali. Tu se već počeo osjećati sukob između slikaričine vizije i zemaljskog edena i uskih okvira za njeno ostvarenje – kazao je o njenom radu pokojni novinari i likovni kritičar, Juraj Baldanij.

Izražava se mješovitim tehnikama.

– Trenutno slikam akvarelom, ali ne na klasičan način, već kombiniram različite umjetničke materijale i tehnike, ponekad čak i međusobno isključive. U jednom dijelu kombiniram crtanje s akvarelom na mokrom ili suhom papiru, miješajući akvarel s tintom i pastelom, akvarel olovkom i drugim medijima te na taj način stvaram višeslojne slike – objasnila je Nena Bošnjak.

Ponekad je to prozračan i nježan motiv prirode, ponekad ilustracija, a ponekad slika s ispunjenom pozadinom i gustim tonalitetom zavisno od raspoloženja i motiva koji radi i efekta koji želi postići.