Tim Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec, predvođen ravnateljicom Jelenom Mucko, otputovao je krajem prošlog tjedna na otok Rab, u službeni posjet tamošnjem Crvenom križu. Krajem 2020. godine između ovih potpisan je Sporazum o partnerstvu na projektu BUBA (Budi uključen, budi aktivan), u sklopu poziva “Pridruži se – Aktivni u mirovini” čiji je nositelj GDCK Vrbovec, a koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom se nastoje ojačati kapaciteti organizacija civilnih društava za unapređenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika, kao i poboljšati njihove socijalne, emocionalne, kognitivne i kreativne vještine. Sporazum je produkt suradnje između GDCK Vrbovec i GDCK Rab koja traje od 2019. godine, a koja je započela uključivanjem pomlatka vrbovečkog Crvenog križa u program Rabske fjere.

Od tada, oba Društva rade na kontinuiranoj suradnji i jačanju partnerstva s isključivim ciljem pružanja dodatnih programa stanovnicima otoka Raba i grada Vrbovca te okolnih općina.

crveni križ rab vrbovec (2)

Ravnateljica CK-a Vrbovec zajedno je s ravnateljem rapskog CK-a Ivom Kordićem okupljenima predstavila projekt „BuBa“ te je, pod vodstvom fizioterapeutkinje, održana prva radionica tjelovježbe za rapske umirovljenike. Ta i ostale radionice predviđene projektom nastavit će se održavati tijekom ostatka godine online uključivanjem na radionice u Vrbovcu.

– Upravo realiziramo projekt namijenjen umirovljenicima koji imaju dobru volju uključiti se u aktivnosti. S obzirom na pandemiju i mjere kojih se još uvijek moramo pridržavati, pomoću suvremene tehnologije možemo prenositi aktivnosti umirovljenika iz Vrbovca na Rab i povezati naše radionice unatoč udaljenosti – izjavila je ravnateljica Mucko prilikom svog obraćanja prisutnima, iskazavši još jednom zadovoljstvo zbog realizirane suradnje.

crveni križ rab vrbovec (3)

Dodala je kako se na televiziji može vidjeti prijenos radionice vježbanja za umirovljenike Vrbovca, a u proces vježbanja uvela ih je njihova fizioterapeutkinja.

– Uz pomoć ove radionice možete produžiti svoju vitalnost, što je prioritet u starijoj životnoj dobi, a budući da mi rado dolazimo na Rab, u projektu je predviđen i izlet rapskih umirovljenika Vrbovcu – naglasila je.