Nakon tromjesečne stanke na nogometne travnjake vraćaju se i drugoligaši. Prigorski predstavnik u trećem rangu hrvatskog nacionalnog nogometa Radnik Križevci proljeće otvara u subotu protiv Bjelovara. Iako ljestvica to ne sugerira, ipak radi se o derbiju sjevera, budući da su oba kluba stari rivali, a njihovi susreti uvijek neizvjesni.

Pokazalo se to i u prvom kolu kada je Radnik u premijernom nastupu dva puta vodio u Bjelovaru, ali je na kraju domaća postava slavila s 3:2. Sigurno će htjeti Križevčani Bjelovarčanima uzvratiti na isti način, tako da ne sumnjamo da je pred nama zanimljiv susret.

Svlačionica križevačkog Radnika doživjela je dosta promjena. Klub su napustili Tomislav Turčin i Tomislav Grdenić, dok je u Križevce pristiglo čak šest novih imena: Miro Bakul (Rudar Velenje), Andre Martin Hoglin (Zelina), Borna Kovačević (Grobničan), Allyson do Nascimento (Željezničar), Roberto Jandrašec (Tomislav Radnik) i Bohdan Myshenko (Viktoriya Sumy).

Radnikova jedinica i najbolji golman lige Miroslav Koprić svjestan je da njegovu momčad očekuje zahtjevan susret. -Nakon uspješno odrađenih priprema vraćamo se natjecateljskom dijelu gdje nam dolazi protivnik koji nije izgubio utakmicu u pripremnom razdoblju.

Radi se o jednoj dobro izbalansiranoj momčad, ali mi igramo pred svojim navijačima, koje ovim putem pozivam da nas opet dođu bodriti u što većem broju kao što je to bilo i prošlu polusezonu, i nadamo se za nas pozitivnom rezultatu. Dat ćemo sve od sebe da ga i ostvarimo.

Dosta se pisalo o travnjaku ali moram se zahvaliti i pohvaliti upravu kluba na maksimalnom naporu i ni malo odmora u zimskoj stanci što su doveli travnjak u odlično stanje. Nadam se da ćemo se njima i našim vjernim navijačima odužiti sa nova tri boda – kazao je Koprić.

Susret se igra na gradskom stadionu u Križevcima s početkom u 15 sati.