Uoči nogometne utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu, u nedjelju su se sukobile navijačke skupine Bad Blue Boysa i Torcide u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je uhićenjem više od 30 osoba spriječila daljnju eskalaciju sukoba, priopćeno je iz PUZ-a.

Zagrebačka policija izvijestila je kako su građani oko 13 sati dojavili da je u Ulici Izidora Kršnjavoga i u okolnoj zoni te ulice u tijeku sukob navijača.

Policijski službenici žurno su izašli na mjesto događaja i spriječili daljnju eskalaciju sukoba navijača u Ulici Izidora Kršnjavoga te u obližnjoj Pierottijevoj ulici, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Mogući žešći sukob navijača dviju navijačkih skupina, ističu u PUZ-u, spriječen je uhićenjem više od 30 osoba koje su privedene ili se privode u prostorije policije.

U sukobu je ozlijeđeno nekoliko navijača te im je liječnička pomoć pružena u Kliničkom bolničkom centru (KBC) Sestre milosrdnice i KBC-u Zagreb.

Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela “Izazivanje nereda” je u tijeku.

Na Nogometnom stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici od 15 sati igra se nogometna utakmica između NK Lokomotiva i HNK Hajduk.

Policija je ranije danas izvijestila da su jutros također bili sukobi tih navijačkih skupina u Zagrebu. Naime oko 10 sati građani su dojavili policiji okupljanje maskiranih osoba s bejzbolskim palicama u Parku mladenaca u novozagrebačkom naselju Sigetu.

Po dolasku, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i pobjegle prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača s gostujućim navijačima Hajduka.

Policijski službenici utvrdili su identitet pet osoba, za koje je potvrđeno da su pripadnici domaće navijačke skupine, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta. Postupanjem, policija je jutros spriječila daljnje sukobe.

Policija je pronašla više drvenih palica koje će biti kriminalističko-tehnički obrađene. Postupanjem, policija je jutros spriječila eskalaciju sukoba, priopćili su iz PU zagrebačke.