SUKOB NA REALACIJI SDP – HDZ Mato Čičak: ‘Jedva čekam peti mjesec sljedeće godine kada će vas župan Kožić pobijediti u prvom krugu’

13. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno SUKOB NA REALACIJI SDP – HDZ Mato Čičak: ‘Jedva čekam peti mjesec sljedeće godine kada će vas župan Kožić pobijediti u prvom krugu’

Foto: Luka Krušec / LuMedia


Na 21. sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije održanoj u utorak prijepodne bilo je vatreno već od samog početka i to na relaciji vijećnika Mihaela Zmajlovića (SDP) i predsjednika Županijske skupštine Mate Čička (HDZ).

U ime Kluba SDP-a medijima se prvo obratio Zmajlović koji je vidno bio nezadovoljan jer nije prošao njihov prijedlog oko uvrštavanja točke u dnevni red oko rasprave o povjerenju predsjedniku Skupštine Zagrebačke županije Mati Čičku.

– Htjeli smo da se raspravi o povjerenju predsjedniku Skupštine Zagrebačke županije Mati Čičku i to iz razloga što u zadnjih nekoliko mjeseci puni novinske članke pod ozbiljnim sumnjama u korupciju, malverzacije sa zemljištem ali i povezanosti s aferom Janaf. Nažalost članovi skupštine su odbili o tome raspravljati čime se pokazalo da župan Kožić, HDZ i njegova stranka drže leđa Mati Čičku i podržavaju takvo ponašanje. Smatramo da takav čovjek ne može biti na čelu skupštine i predstavljati pred građanima ovu županiju – istaknuo je Zmajlović.

zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (30)

Dodao je kako su isto tako željeli postaviti pitanje i županu Kožiću koji je prije godinu ili dvije slavodobitno prevarivši svoje birače i koalicijskog partnera SDP, najavio sklapanje projektne suradnje s Draženom Barišićem koji je u tom trenutku bio predsjednik Županijske organizacije.

– Kakva je to projektna suradnja, radi li se tu o energetskoj obnovi primjerice škola u Velikoj Gorici za što se sumnjiči upravo tog Barišića za određene korupcijske postupke. Ovdje se ne radi o osobnom napadu, Mato Čičak je javna osoba, saborski zastupnik i predsjednik Skupštine i mora biti spreman za javnu kritiku i odgovarati na pitanja, a na njih nema odgovora – naglasio je.

zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (33)

Istaknuo je kako je jedan dio demantiran, ali na jedan dio bezuspješno.

– Mi kao članovi skupštine i građani imamo pravo postavljati takva pitanja i naš je stav da takva osoba ne može predstavljati Zagrebačku županiju – zaključio je Zmajlović u ime Kluba SDP-a.

Na napade uzvratio je i revoltirani Čičak koji je kazao kako je ovo napad na njega osobno te njegovu obitelj koji traje već godinama od strane vijećnika Zmajlovića.

zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (31)

– Ne biraju se sredstva i ja odbacujem ove optužbe. Tvrtka Elektrocentar Petek bila je podizvođač s tvrtkom Elvos i izvodila je samo 4,55 posto ovog posla prije više od godinu i pol dana. Sad sam uvjeren da ova cijela hajka ide od gospodina Zmajlovića usmjerena prema meni da me se diskreditira – naglasio je Čičak.

Istaknuo je kako je svoje imovinske kartice predao, no ostaje i dalje pitanje zašto desna ruka Mihaela Zmajlovića, Nadica Žužak nije predala svoju imovinsku karticu.

zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (1)

– Skriva je i plaća kazne od 20.000 kuna. Prvo počistite ispred svog dvorišta pa pređite na tuđe. Jedva čekam svibanj sljedeće godine kada će vas župan Kožić pobijediti u prvom krugu – uzvratio je.

SDP-ov prijedlog kojeg je pokrenuo Zmajlović na kraju nije prošao – 25 vijećnika glasovalo je protiv, 5 je bilo suzdržanih i 8 za.

zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (23) zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (13) zupanijsko vijece zagrebacke zupanije (14)

Facebook Comments