Na Županijskom sudu u Rijeci u ponedjeljak je počelo suđenje Robertu Žaji (52 ) za izazivanje prometne nesreće vožnjom u suprotnom smjeru autocestom Rijeka-Zagreb kod Čavala 2006. godine , u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović.

Godinama slučaj nije bio riješen, a Žaja je otkriven kao osumnjičenik i uhićen deset godina nakon nesreće.

Petnaest godina od pogibija sestara Filipović,  Robert Žaja je danas na početku suđenja pred sudskim vijećem kojim predsjedava sutkinja Jesenka Kovačić izjavio da se ne osjeća krivim.

Po optužnici se tereti da je 15. prosinca 2006. godine navečer vozio suprotnim smjerom autocestom te u blizini benzinske crpke na Cerniku izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Filipović i ozlijeđena još tri putnika u istom automobilu.

Višnja Filipović (22 godine) vozila je Toyotu Yaris u smjeru Zagreba, te je u izbjegavanju nailazećeg Renault Clia, kojem je za volanom bio Žaja, naglo skrenula udesno pa se njezin automobil više puta preokrenuo, stoji u optužnici.  Višnja Filipović je umrla na mjestu nesreće, a njezina sestra Gordana (18 godina), koja je sjedila iza nje, podlegla je ozljedama sljedećeg dana u bolnici. U nesreći su ozlijeđane i tri mladića koji su bili u Toyoti.

Na prvom ročištu suđenja na Županijskom sudu u Rijeci danas je svjedočilo nekoliko vozača koji su te večeri 2006. godine primijetili automobil koji vozi u suprotnom smjeru autocestom.

Suđenje se nastavlja u utorak.