Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad državljaninom Bosne i Hercegovine starosti 21 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga s ciljem proizvodnje i preprodaje marihuane stanu u kojem boravi na području Trešnjevke, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti te uređaja za ventilaciju stvorio uvjete za umjetni uzgoj bilja u kojima je sadio marihuanu te ju, sumnja se dalje preprodavao.

Naime, 23. ožujka 2021. godine pretragom stana kojim se koristi osumnjičeni pronađeno je ukupno 609 grama marihuane pakirane u 23 staklenke i dvije plastične vrećice, 250 grama lišća marihuane te digitalna vaga za precizno mjerenje mase s tragovima droge, improvizirani laboratorij za uzgoj marihuane sa sustavom za ventilaciju i osvjetljavanje te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.